4th Anniversary Giveaway

4years.jpgIts not my wedding anniversary. Its my blog anniversary. I never know since the first post that blogging will be so much fun when I started back in 2004.

When did you begins?
I’ve started to know Blogger in 2003. But I’ve decided to blog when I entered MCIIUM PJ in 2004. I used to write a diary but then blogging is far more interesting. My blog is also a diary. Reading my old post can really make me reminisce about the good old days, the old me and those sweet and sinful memories. I moved to AdlanKhalidi.com by the end of 2007 as you can see today.

How do you blog?
I also have changed the way I write. What we write is what we think. I write in English because I want to improve my English. But I used to comment in both Malay and English. I used to blog twice a month, but now I’ll try to slow down by blogging every three days. Its not slowing down, but I try to focus on quality, conciseness and informative.

What happen to the old blog?
The account is still active but I’ve rebranded the old blog from ‘Design Life to the Max’ to ‘Warna Kehidupan‘. Its where I blog about anything but in Bahasa Melayu.

Who are you blogger friend?
Chazzie Fairuz. She’s not just a blogger friend, but also a friend in UIA. I even posted about our first meet. Another loyal Blogger friend is Szakif. We’ve been commenting on each other since the early days too.

How about the rest of your readers?
To all my visitors and readers, thanks for stopping by. Thank you for all your comments, arguments and advices. I really appreciate it. Friends come and go, but I’m here to stay, InsyaAllah as long as I can breathe, I won’t stop blogging.

How about the giveaway?
Ouch. I forgot about this. Its the first giveaway ever in AK.com. I’d like to give you guys a keychain that I’ve bought from Cambodia. But not for free. You need to fulfill these requirements;

  • You have commented on any of my previous post
  • You are living in Malaysia – easy for delivery
  • Link to my blog AK.com on your blogroll or links. Not in your post
  • Register your avatar at Gravatar.com
  • Leave a comment that begins with, “I hope Adlankhalidi.com ….” in not less than 15 words. In Malay you can write, “Saya harap Adlankhalidi.com akan …”. Tell me what do you want me to blog in the future.

So, hurry up. The keychains are limited. Otherwise you’ll have to wait for another giveaway next year.

P/S – I’ll be thinking about attending my ex wedding. Really appreciate your responses and advices!

95 thoughts on “4th Anniversary Giveaway”

  1. saya harap adlankhalidi.com akan terus-menerus mempersembahkan entri-entri yang menarik dan bernas dari semasa ke semasa mengikut peredaran zaman.

    p/s : cukup ke 15pkataan~ huh

    1. Nana pun da lama kan.. sjak form 4 kan ari tu ckp?

      eh. actually kene lebih 15 perkataan.. not less. bukannya not more.. bleh la diterima!

  2. saya harap adlankhalidi.com akan terus-menerus mempersembahkan entri-entri yang menarik dan bernas dari semasa ke semasa mengikut peredaran zaman.

    p/s : cukup ke 15pkataan~ huh

    1. Nana pun da lama kan.. sjak form 4 kan ari tu ckp?

      eh. actually kene lebih 15 perkataan.. not less. bukannya not more.. bleh la diterima!

  3. *hiding* perlula nk letak nama aku kat situ..aku rasa aku patut dapat giveaway secara free sebab aku visitor kamu sejak 4 tahun dulu.. haha..yeah, “first meet ” yang tak brapa nak blah..

    4 years..such a long time, so I hope you’ll keep on blogging ‘coz aku rasa this is the only way we can get connected lepas grad from UIA nanti..huha~

    *missed your old tag – ‘Live Life To The Max’

    1. haha. you will have a special one la. as the top commentators too hehe.

      yep. after school/uni, maybe this is the best platform. blogging is better than social networking!

      tag yg tu telah dicilok oleh FlyFM la.. penah dgr tak?

    2. haha… (k.atun nk keychain tapi mls buat slogan).. huh…top commentator?y ke.. mak aih..bangga.. STBB (meniru szakif and wawachan

      tu la..dah rmai org guna tag tu… kna cr baru la..haha…

    3. ala k.atun ko ni. bukan wat slogan ape pun. just random survey je.. hehe

      lagipun bukan contest slogan terbaik pun. nama pun giveaway…

  4. *hiding* perlula nk letak nama aku kat situ..aku rasa aku patut dapat giveaway secara free sebab aku visitor kamu sejak 4 tahun dulu.. haha..yeah, “first meet ” yang tak brapa nak blah..

    4 years..such a long time, so I hope you’ll keep on blogging ‘coz aku rasa this is the only way we can get connected lepas grad from UIA nanti..huha~

    *missed your old tag – ‘Live Life To The Max’

    1. haha. you will have a special one la. as the top commentators too hehe.

      yep. after school/uni, maybe this is the best platform. blogging is better than social networking!

      tag yg tu telah dicilok oleh FlyFM la.. penah dgr tak?

    2. haha… (k.atun nk keychain tapi mls buat slogan).. huh…top commentator?y ke.. mak aih..bangga.. STBB (meniru szakif and wawachan

      tu la..dah rmai org guna tag tu… kna cr baru la..haha…

    3. ala k.atun ko ni. bukan wat slogan ape pun. just random survey je.. hehe

      lagipun bukan contest slogan terbaik pun. nama pun giveaway…

    1. amboi. kamu tu kejauhan skali di seberang sana.. masakan bisa ku bawa kamu pegi makan nasi minyak..

      takpe la. da ada orang special da utk temankan ku.. hehe..

    1. amboi. kamu tu kejauhan skali di seberang sana.. masakan bisa ku bawa kamu pegi makan nasi minyak..

      takpe la. da ada orang special da utk temankan ku.. hehe..

  5. emm..saya sah tak layak nak dapat keychain tu..belum register ngan Gravatar.com tu..nntilah kalau masa byk sket nak guna intenet ni..nwey..tahniah!! lamanye dah berblog..saya ni setahun pun tak sampai lagi..saya budak baru belajar..

    JuliaNa just blog about ~ Virus SIBUK menyerang~

    1. yela. cik juliana yg bz dgn makmal nya. register free saje.

      walaupun lama, masih banyak benda sy tak reti pun.. hidup ini kene sentiasa belajar benda baru..

    2. sy pun tak regist lg sbb dr aritu cuber bukak asek xleh je….geget kang! ngeee~ T_T

      papepun, sy harap AK akan terus berdaya saing dengan sihat, memberi input output yang bagus kepada agama, bangsa, dan negara. semoga pemilik AK akan naik ke jinjang pelamin juga tak lama lagi (^o^)/

  6. emm..saya sah tak layak nak dapat keychain tu..belum register ngan Gravatar.com tu..nntilah kalau masa byk sket nak guna intenet ni..nwey..tahniah!! lamanye dah berblog..saya ni setahun pun tak sampai lagi..saya budak baru belajar..

    JuliaNa just blog about ~ Virus SIBUK menyerang~

    1. yela. cik juliana yg bz dgn makmal nya. register free saje.

      walaupun lama, masih banyak benda sy tak reti pun.. hidup ini kene sentiasa belajar benda baru..

    2. sy pun tak regist lg sbb dr aritu cuber bukak asek xleh je….geget kang! ngeee~ T_T

      papepun, sy harap AK akan terus berdaya saing dengan sihat, memberi input output yang bagus kepada agama, bangsa, dan negara. semoga pemilik AK akan naik ke jinjang pelamin juga tak lama lagi (^o^)/

    1. huhu.. 8 tahun? kalau panjang umur dan masih rajin menulis, takde masalah..

      semoga lg 8 tahun pun blog kamu masih ada di dunia ini.. adoi. kene byr yuran la leceh..

    1. huhu.. 8 tahun? kalau panjang umur dan masih rajin menulis, takde masalah..

      semoga lg 8 tahun pun blog kamu masih ada di dunia ini.. adoi. kene byr yuran la leceh..

    1. aia bro Thinker ni.. disebabkan kamu seorang pemikir, maka boleh la teruskan fikir apa yang sesuai untuk difikirkan.. (haha ngarut jap)

      ntahla. nak ikut niche mcm limited plak kang. banyak skop boleh difikirkan. just blog what you think the best in ur field la..

      merepek merapu pun pasti orang baca jugak..

    1. aia bro Thinker ni.. disebabkan kamu seorang pemikir, maka boleh la teruskan fikir apa yang sesuai untuk difikirkan.. (haha ngarut jap)

      ntahla. nak ikut niche mcm limited plak kang. banyak skop boleh difikirkan. just blog what you think the best in ur field la..

      merepek merapu pun pasti orang baca jugak..

    1. HAAHH??!! (heart attack..) dush..

      ape kamu cakap ni saffa.. hehe takpe2 kamu da layak terima souvenir.. tapi kene dtg gombak dulu la.. hehe πŸ˜›

    1. HAAHH??!! (heart attack..) dush..

      ape kamu cakap ni saffa.. hehe takpe2 kamu da layak terima souvenir.. tapi kene dtg gombak dulu la.. hehe πŸ˜›

    1. ouch.. alahai.. kantoi plak. nak ajak tapi akak kamu kata da kamu di johor mcm susah nk dtg KL kot..

      takpe2 thn depan kalo keje area KL atau N9, boleh la dtg. insyaAllah nk jemput lg ramai org thn dpan..

    1. ouch.. alahai.. kantoi plak. nak ajak tapi akak kamu kata da kamu di johor mcm susah nk dtg KL kot..

      takpe2 thn depan kalo keje area KL atau N9, boleh la dtg. insyaAllah nk jemput lg ramai org thn dpan..

    1. thanks ez.. 4 tahun tu lama gak. mcm kita yg da 4th year ni..

      alahai.. yeke.. sian plak.. takpe2. gagal skali tak makna gagal sentiasa.. Berusaha!

    1. thanks ez.. 4 tahun tu lama gak. mcm kita yg da 4th year ni..

      alahai.. yeke.. sian plak.. takpe2. gagal skali tak makna gagal sentiasa.. Berusaha!

  7. alamak camne nk sambut annyversary nie…tak ingat lak date bile start blogging…ahha…yg pastinya tk sampai setahun pon lagi….thnks to my lecturer sir sadry for giving me full support and brings me to this blogging world…haaha…

  8. alamak camne nk sambut annyversary nie…tak ingat lak date bile start blogging…ahha…yg pastinya tk sampai setahun pon lagi….thnks to my lecturer sir sadry for giving me full support and brings me to this blogging world…haaha…

  9. Pingback: 14 Lucky Commenters | adlankhalidi.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *