Back To School Dinner

dinner.jpgMy company annual dinner was held on 31st October 2008 at Bayview Beach Resort, Batu Feringghi, Pulau Pinang. Since it was my last day in Penang, I’m glad that I have the opportunity to join the dinner with my colleague. FYI, I’ve been 3 months in Penang for my internship for this semester.

THEME
They’ve chosen Back to School theme. Its a unique theme as it reminisce about our sweet memories in school. But its kinda cool to see old people wearing school uniforms. Since I’m quite busy with my last day preparing stuff, I don’t wear anything that goes along with the theme. Actually, I do have my prefect blazer but I forgot to bring it to the office.

MENU
According to the menu on the table, its a Muhibbah 08 set. It looks like a chinese set with 10 meals. Its my second time experiencing chinese set. The first time was during IDE@S08 dinner.

LUCKY DRAW
I don’t expect to win any prizes. But on the first round of lucky draw, I noticed that my number was on the screen. OMG! Is that for real? Well this is my second time and I received a MyTie Shop neck tie. Since I’m wearing white collared-shirt, I put on the tie to suit with the theme. My first time winning lucky draw was in 2005 during Ihtifal at ASDAF, Bangsar.
newtie.jpg
I missed the old days where me and my studiomates will have barbecue together for every semester. Next semester, I’ll be having a graduation dinner. How fast the time flies? I’m already in my final year and graduate soon!

P/S – I want a skinny tie because I think I’m skinny.

82 thoughts on “Back To School Dinner”

  1. Teringat masa sek menengah.. F5 annual dinner.. ramai yang vote untuk hidangan chinese and it was hillarious..
    Ya lah.. bayangkan pelajar Melayu yang tak pernah makan chinese food!
    ada yang tak nak makan langsung!
    Mula-mula ramai excited and makan tak ingat dunia.. tapi, makanan yang last-last lar yang best!
    Gezz.. buat saffa terasa nak makan chinese food lar plak!

    saffa latest post: OH! My SO LUCKY November

    1. last2 tu makanan dimsum mcm dessert la. best ke? hehe sy ske mkn ayam n sup shark fin..
      nnt korg nye dinner club wat la jugak makanan chinese set ni.. best!

    2. Yup! Ayam dia best.. Kulit dia rangup sangat! sayang giler.. masa dia served ayam tu.. kitaorg dah kenyang sangat. Jadi saffa ratah kulit dia jer.. hehe..
      Shark fin best!
      semua best! LOL
      ahah la.. boleh jugak! πŸ˜›

      Saffa latest post: Quick Updates!? Naah….

  2. Teringat masa sek menengah.. F5 annual dinner.. ramai yang vote untuk hidangan chinese and it was hillarious..
    Ya lah.. bayangkan pelajar Melayu yang tak pernah makan chinese food!
    ada yang tak nak makan langsung!
    Mula-mula ramai excited and makan tak ingat dunia.. tapi, makanan yang last-last lar yang best!
    Gezz.. buat saffa terasa nak makan chinese food lar plak!

    saffa latest post: OH! My SO LUCKY November

    1. last2 tu makanan dimsum mcm dessert la. best ke? hehe sy ske mkn ayam n sup shark fin..
      nnt korg nye dinner club wat la jugak makanan chinese set ni.. best!

    2. Yup! Ayam dia best.. Kulit dia rangup sangat! sayang giler.. masa dia served ayam tu.. kitaorg dah kenyang sangat. Jadi saffa ratah kulit dia jer.. hehe..
      Shark fin best!
      semua best! LOL
      ahah la.. boleh jugak! πŸ˜›

      Saffa latest post: Quick Updates!? Naah….

    1. ala. nama je chinese. kebanyakan hotel memang bagi set chinese yang halal selalunye.
      jarang jgak dpt peluang camni kalo tak pegi dinner2 kt hotel..

    1. ala. nama je chinese. kebanyakan hotel memang bagi set chinese yang halal selalunye.
      jarang jgak dpt peluang camni kalo tak pegi dinner2 kt hotel..

    1. yea. i remembered my roomate bz with his vest.. u know la mizi n shakir 4th year tu.

      tapi kalo muka2 budak takpe. ni muka pakcik makcik pn pki baju skolah.. that’s really interesting!

    1. yea. i remembered my roomate bz with his vest.. u know la mizi n shakir 4th year tu.

      tapi kalo muka2 budak takpe. ni muka pakcik makcik pn pki baju skolah.. that’s really interesting!

  3. kalaulah chika kena pakai back to school theme, memang sangat bangga memakai baju kurung pengawas tersebut. haha. saya suka uniform sekolah. takyah pening setiap hari pilih baju. haha

    1. wah. chika ni pengawas jugak eh. memang la zaman skolah senang je. masuk zaman uni n kerja, pasti pening pilih baju tiap ari. laen la kalo keje kilang!

  4. kalaulah chika kena pakai back to school theme, memang sangat bangga memakai baju kurung pengawas tersebut. haha. saya suka uniform sekolah. takyah pening setiap hari pilih baju. haha

    1. wah. chika ni pengawas jugak eh. memang la zaman skolah senang je. masuk zaman uni n kerja, pasti pening pilih baju tiap ari. laen la kalo keje kilang!

  5. 1. Menu – 1st time saya makan chinese set memang kalut..rasa semuanya tak masuk tekak kecuali yang sayur2..pastu last2 baru dia keluarkan nasi goreng..dah la sedap nasi goreng tu, sayang perut dah penuh dan tekak dah mual pulak…uhu

    2. Lucky Draw – tie tu memang cantik!!!saya jarang dapat lucky draw..saya ada kawan kalau pergi mana2 function mesti dapat lucky draw, ada sekali dia datang ngan anak dan isteri, siap anak2 dan isteri dia seklai dapat lucky draw jugak..memang kuat la aura dia.. πŸ™‚

    JuliaNa latest post: ~ Kalau Rasaku ini Rasamu ~

    1. 1. Bila la agaknya ada hotel nak introduce Malay set yang sesuai dengan citarasa orang Melayu dan Malaysia kan?

      2. Ada orang memang nasib dia camtu. Senang je nak menang. Rezeki masing2 la kan. Tak payah la berharap sangat. Hehe

  6. 1. Menu – 1st time saya makan chinese set memang kalut..rasa semuanya tak masuk tekak kecuali yang sayur2..pastu last2 baru dia keluarkan nasi goreng..dah la sedap nasi goreng tu, sayang perut dah penuh dan tekak dah mual pulak…uhu

    2. Lucky Draw – tie tu memang cantik!!!saya jarang dapat lucky draw..saya ada kawan kalau pergi mana2 function mesti dapat lucky draw, ada sekali dia datang ngan anak dan isteri, siap anak2 dan isteri dia seklai dapat lucky draw jugak..memang kuat la aura dia.. πŸ™‚

    JuliaNa latest post: ~ Kalau Rasaku ini Rasamu ~

    1. 1. Bila la agaknya ada hotel nak introduce Malay set yang sesuai dengan citarasa orang Melayu dan Malaysia kan?

      2. Ada orang memang nasib dia camtu. Senang je nak menang. Rezeki masing2 la kan. Tak payah la berharap sangat. Hehe

  7. hye…sy nk tnye…awk dak uia right??kat uia da gamelan kn??awk da x mmbew yg mein gamelan utk uia..?sy tgk kat utube dak uia mein gamelan lgu sway,suci dlm debu..n byk g…leh sy mnx skor gamelan dr awk???email sy ye..ealeha@yahoo.com…sy hrp sgt…

  8. hye…sy nk tnye…awk dak uia right??kat uia da gamelan kn??awk da x mmbew yg mein gamelan utk uia..?sy tgk kat utube dak uia mein gamelan lgu sway,suci dlm debu..n byk g…leh sy mnx skor gamelan dr awk???email sy ye..ealeha@yahoo.com…sy hrp sgt…

  9. Salam,
    Hi Adlan,
    nak tanya apa act during your 2008 annual dinner, we’ll plan to have annual dinner, same theme jugak this year…so far tak de idea la nak buat apa…
    boleh email saya tak…

    1. salam. Hi Fiza,
      antara aktivitinya macam biasa, ada makan-makan yang best, persembahan tarian (cheerleader yang seksi), cabutan bertuah, video multimedia (lakonan staff ketika di sekolah kononnya), persembahan pancaragam / brass band budak sekolah, best dress / costum ikut kategori. terpulanglah kepada kreativiti penganjur nak buat aktiviti apa.

  10. Salam,
    Hi Adlan,
    nak tanya apa act during your 2008 annual dinner, we’ll plan to have annual dinner, same theme jugak this year…so far tak de idea la nak buat apa…
    boleh email saya tak…

    1. salam. Hi Fiza,
      antara aktivitinya macam biasa, ada makan-makan yang best, persembahan tarian (cheerleader yang seksi), cabutan bertuah, video multimedia (lakonan staff ketika di sekolah kononnya), persembahan pancaragam / brass band budak sekolah, best dress / costum ikut kategori. terpulanglah kepada kreativiti penganjur nak buat aktiviti apa.

  11. ooo ada tarian dari seksi dari cheerleader lak…ahak2x tak mau la, dah la kami committee, tak reti nak menari, klu nak cari penari gelek tu boleh la kot…kami nak perform minta maaf la…

  12. ooo ada tarian dari seksi dari cheerleader lak…ahak2x tak mau la, dah la kami committee, tak reti nak menari, klu nak cari penari gelek tu boleh la kot…kami nak perform minta maaf la…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *