Celebrating 5 Birthdays Together

birthday.jpg

Salam. Happy birthday to me! Officially, I’m already 23 years old and another year older. If you guys have missed, my birthday was on 6th June. I love the combination this year – 060609.

So, have you guys celebrate five birthdays together? I don’t know the correct term but I’ve experienced that before.

Back in 2006, during my first year, my friend Fitrah hosted a birthday party for the June-born people. I promised her that I’ll be the next host. But, I was quite busy with Multidip in 2007 and internship in 2008. So, 2009 will be my last shot.

So, after a quick plan and coordination with Nadirah, we manage to organise a birthday party for five June-born people. Chronologically, Hidayah 5th, me 6th, Fitrah 9th, Najwa 10th and Syarah 12th.

Birthday Party

The party was held in HS cafe on 9th June after Isya’ prayers. We’ve chosen that place because its easier for our friends to come and join us rather than celebrating it outside campus.

Well, its going to be one of the sweet birthday memories in IIUM. This year, I received three presents from Nadirah, Jai and Myss. They are small water tumbler, solar powered nodding toy and buttons for baju melayu. Thanks guys!

Birthday Cakes

birthday-cake.jpg

We have Secret Recipe cheesecake and all five names were written on top of it. Can you imagine how funny it was when singing birthday song and mentioning all five names? (Happy birthday to Adlan, Fitrah, Syarah, Hidayah and Najwa…)

Besides that, Myss also had prepared a lovely home made chocolate cheese cake. It is very delicious because it is Myss’s Secret Recipe too.

Thanks to all my AKHI Club friends for coming. Sorry for any shortcomings, latecomers and ad-hoc preparation. I’m glad you guys came despite having a meeting that night.

Credits to Hidayah for the pictures.

64 thoughts on “Celebrating 5 Birthdays Together”

  1. encik ahmad. selamat ulang tahun ke 23. walaupun lambat sebab tak tahu, nak wish jugak.
    smoga sentiasa berada di bawah lembayung rahmat Ilahi.
    semoga berkurangnye setahun lagi umur di muka bumi ni, dapat sama2 tanam amal banyak2.
    smoge cepat kawen!!cepatlah kawen, tak sbar nak tgk korg kawen!!!
    smoga berjaya n smoga sentiasa redha dan syukur atas apa yang Allah kurniakan sbb itulah keperluan kita sbgai hambaNya wpun keperluan itu bukanlah satu kemahuan kita…

    slamat hari tua!!!

    woodstacker latest post: fmb8-panggilan itu pasti

    1. Terima kasih atas ucapan harijadi yang sangat bermakna.
      Doakanlah dimurahkan rezeki kami. Nanti sy jemput kamu majlis walimah k. Maybe time tu kamu da fourth year kot. hehe

      Terpaksa akur sudah tua.. selamat hari tua.. hehe

  2. encik ahmad. selamat ulang tahun ke 23. walaupun lambat sebab tak tahu, nak wish jugak.
    smoga sentiasa berada di bawah lembayung rahmat Ilahi.
    semoga berkurangnye setahun lagi umur di muka bumi ni, dapat sama2 tanam amal banyak2.
    smoge cepat kawen!!cepatlah kawen, tak sbar nak tgk korg kawen!!!
    smoga berjaya n smoga sentiasa redha dan syukur atas apa yang Allah kurniakan sbb itulah keperluan kita sbgai hambaNya wpun keperluan itu bukanlah satu kemahuan kita…

    slamat hari tua!!!

    woodstacker latest post: fmb8-panggilan itu pasti

    1. Terima kasih atas ucapan harijadi yang sangat bermakna.
      Doakanlah dimurahkan rezeki kami. Nanti sy jemput kamu majlis walimah k. Maybe time tu kamu da fourth year kot. hehe

      Terpaksa akur sudah tua.. selamat hari tua.. hehe

    1. Thanks umie. Takpe2..

      Alamak. aku rasa kamu ni mesti umi khairani kan? ke umi saleha.. ramai nye nama umi yg kukenali. hee

    2. sbb ko dh mention name aku, aku wish la happy birthday utk ko.(sbb slame ni aku lurker je).dgn ucapan, bangge dpt kwn yg bebakat besar cam ko. u will become next ‘somebody’ in future.gud luck.

    3. eh. Umi.. thanks for the wish. alahai. aku ni biase je. ramai lagi budak2 berbakat.

      btw thanks for the prayers and wishes. hope umi pun bleh jadi selebriti TV ke. hehe.

      bangga kalo ada kwn jd pengacara atau wartawan kt TV!

    1. sbb ko dh mention name aku, aku wish la happy birthday utk ko.(sbb slame ni aku lurker je).dgn ucapan, bangge dpt kwn yg bebakat besar cam ko. u will become next ‘somebody’ in future.gud luck.

    2. eh. Umi.. thanks for the wish. alahai. aku ni biase je. ramai lagi budak2 berbakat.

      btw thanks for the prayers and wishes. hope umi pun bleh jadi selebriti TV ke. hehe.

      bangga kalo ada kwn jd pengacara atau wartawan kt TV!

    1. Hi Nortehanon.
      Thanks for the wishes. Seems like we have the same passion for the less fortunate people as I can see from your blog.

    1. Hi Nortehanon.
      Thanks for the wishes. Seems like we have the same passion for the less fortunate people as I can see from your blog.

  3. uit, xiao chun….baru taw? siyes???? o_O memang mokcik ni…..hehe~

    alan~!!

    ngeh3…

    cuber senaraikan kengkawan yg sambut same bday ngn kamu…tmasuk sara n kak aton…ramai seyh~ jeles ^^ hehe

    1. Haha. Tahun lepas lagi da tau da. Mokcik tu xtulis plak psl birthday die kt blog..

      Ape nak jeles.. kalo campur kawan2 dari sekolah, memang ramai gile bulan 6 ni. penuh kalendar!

  4. uit, xiao chun….baru taw? siyes???? o_O memang mokcik ni…..hehe~

    alan~!!

    ngeh3…

    cuber senaraikan kengkawan yg sambut same bday ngn kamu…tmasuk sara n kak aton…ramai seyh~ jeles ^^ hehe

    1. Haha. Tahun lepas lagi da tau da. Mokcik tu xtulis plak psl birthday die kt blog..

      Ape nak jeles.. kalo campur kawan2 dari sekolah, memang ramai gile bulan 6 ni. penuh kalendar!

    1. em adlan 2 mmg da tgl sket bru ingat nk bwk blk umah..mmg adek k.azfar sorg ni..hilang ingtan kt org2 kat umah jap sbb truje smbut bday sni πŸ˜›

    1. em adlan 2 mmg da tgl sket bru ingat nk bwk blk umah..mmg adek k.azfar sorg ni..hilang ingtan kt org2 kat umah jap sbb truje smbut bday sni πŸ˜›

  5. cita-cita nak celebrate sama2 ngan akmar (25/5), aiman (5/5), effa (5/5), wady (15/5), asy (13/5), izzi (9/5), diena masih belum kesampaian.. huhu.. mine, 7/5..

  6. cita-cita nak celebrate sama2 ngan akmar (25/5), aiman (5/5), effa (5/5), wady (15/5), asy (13/5), izzi (9/5), diena masih belum kesampaian.. huhu.. mine, 7/5..

  7. Pingback: It’s my 25th Birthday as a married man | AdlanKhalidi.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *