Fangirl Blog Header

fg09.jpg
I’ve thought about this fangirl issue when I’ve read my earlier post, This is Me vs Siapaku. I’ve mention about putting a female artist picture inside my blog.

DEFINITION
Now back to fangirl issue. What is fangirl is all about? After checking the definition in Wikipedia and Urban Dictionary, I can conclude that fangirl is an overly obsessive female. They may obsessed with any male celebrities, either actor, singer, band, anime characters (which is totally fictional) and even a pianist.

BLOG
You may notice that they will show their obsession and express it in their blog. The most obvious thing that you might notice is that their blog header. These are some of the example of the blogs of my friends that put their favourite artist for the header.
Azuwachan with pianist Maksim Mrvica
fg01.jpgChazzie Fairuz with Fahrenheit
fg02.jpgPurrly Blog with Toma Ikuta
fg03.jpgBarracuda Alert with SMASH
fg04.jpgGinevra un-interrupted with Shinee
fg05.jpgPynk Happiness with Shinee
fg08.jpg
FANBOY?
Eventhough there’s a fanboy term, but I don’t think guys will have an obsession towards female celebrities or figures. But for guys, they will have obsession on football stars, anime characters (Otaku) and also games. However, their obsession won’t be reflected on their blog header. I can say that guys have their own alter-ego. They will simply put their picture on their blog. This is also to prove that they are confidence with how they looks like and who they are. But there are also few female bloggers that have their picture in their layout too.
AdrySabry
fg06.jpgRames Studio
fg07.jpgSaffawati
fg10.jpgMira Zizan
fg11.jpg
ADVANTAGE
Well, there’s an advantage of being a fangirl. All I can say is that, they will try to learn using Photoshop in order to create their own header picture. Its the passion that drives them to explore the graphic design in producing good and remarkable header. Guys just love simple things.

DISADVANTAGE
Usually, obsession won’t last long. They will get bored and try to look for another things. Just like my sister, she used to like Gareth Gates, My Chemical Romance, The Veronicas and finally, she’s back to basic. No more fangirling anymore. Just keep it low.

By the way, it is OK to see a female blogger with either male or female artist or figure as the header. But I don’t think its OK to see a male blogger who put male celebrities as the header. So what do you think?

92 thoughts on “Fangirl Blog Header”

  1. pergh!! STBB gak lepas tgk blog akak ade di atas, heheh… promosi secara tak langsung ^_^
    anyway, sometimes tu idea dtg sendiri. for me, bila masa time tu akak tgh dgr lagu2 ke, tgh tgk movie yg akak minat ke, inspirasi dtg. lagi2 bila mengadap PC kt CC tu berjam2.
    but some ideas didn’t work out. and I disagree with your idea that fangirls get bored easily. It’s just we need some change, that’s all. we are loyal to those we love, ok??

    my two cents. =)

  2. pergh!! STBB gak lepas tgk blog akak ade di atas, heheh… promosi secara tak langsung ^_^
    anyway, sometimes tu idea dtg sendiri. for me, bila masa time tu akak tgh dgr lagu2 ke, tgh tgk movie yg akak minat ke, inspirasi dtg. lagi2 bila mengadap PC kt CC tu berjam2.
    but some ideas didn’t work out. and I disagree with your idea that fangirls get bored easily. It’s just we need some change, that’s all. we are loyal to those we love, ok??

    my two cents. =)

    1. aiya. there’s few girls blog that have. check mira.silenteve.net and saffawati.com

      i hope you don’t mind with the promotion.. hehe but good la you are loyal to what you love. me too. i’m a loyal and faithful guy!

    1. aiya. there’s few girls blog that have. check mira.silenteve.net and saffawati.com

      i hope you don’t mind with the promotion.. hehe but good la you are loyal to what you love. me too. i’m a loyal and faithful guy!

  3. so many things to say..but first n foremost,,, it’s my TOPIC!! haiyo..i’m writing this topic about fangirling in notepad when k.azwa asked me to check your blog..

    i guess i’ll put my comment on my post eh..

  4. so many things to say..but first n foremost,,, it’s my TOPIC!! haiyo..i’m writing this topic about fangirling in notepad when k.azwa asked me to check your blog..

    i guess i’ll put my comment on my post eh..

    1. aiya.. i’ve forgot la that fahrenheit. i’m not into that. btw thanx for the correction. will update that..

      how come la you also want to blog about this today..

    1. aiya.. i’ve forgot la that fahrenheit. i’m not into that. btw thanx for the correction. will update that..

      how come la you also want to blog about this today..

  5. aiya…kalau nana letak header tu lambar sket msti tak tmasuk gambar header dalam tu kan hahaha..

    ske toma. ske toma. adlan jeles ;p juz kidding. mcm kamu kate, exploring the technique here n there… =’)

    p/s: penah dengar tak orang2 tua kate (sy penah) yg pompuan cepat buhsan =) tatau la betul atau tak, korang rase? πŸ˜‰

    1. yela.. saya jeles. patut letak gambar saya πŸ˜› poyo..

      kalau cepat bosan susah la. nanti kalo kawen pun bosan, kang cerai plak. takbest2..

    2. isyy….kawen len…haha LOL
      tp kalau si suami tu membuhsankan…mmg le….isteri g cari len hohoho~ kejam..! xla sampai camtu..kawen ingat men2 ke ^_^

  6. aiya…kalau nana letak header tu lambar sket msti tak tmasuk gambar header dalam tu kan hahaha..

    ske toma. ske toma. adlan jeles ;p juz kidding. mcm kamu kate, exploring the technique here n there… =’)

    p/s: penah dengar tak orang2 tua kate (sy penah) yg pompuan cepat buhsan =) tatau la betul atau tak, korang rase? πŸ˜‰

    1. yela.. saya jeles. patut letak gambar saya πŸ˜› poyo..

      kalau cepat bosan susah la. nanti kalo kawen pun bosan, kang cerai plak. takbest2..

    2. isyy….kawen len…haha LOL
      tp kalau si suami tu membuhsankan…mmg le….isteri g cari len hohoho~ kejam..! xla sampai camtu..kawen ingat men2 ke ^_^

  7. owh.. ade eh term fangirl segala nih~ tak amik tahu pun, pasal aku bukan jenis suka nak letak gambar artis dalam blog aku πŸ˜›

    tapi memang betol~ sangat sesuatu kalo lelaki pemblog meletakkan gambar lelaki juga dalam blog. dalam layout blog maknyah dan gay pun tak letak.

    oooops~

    szakif just blog about Aizat – Sahabat

    1. tu la psl. tak jmpe lagi blog lelaki yang letak gambar lelaki lain sebagai pujaan mereka. skdr dlm entri ada la nampak..

      memang la ko tak perlu gambar artis. ko kan artis.. artis lelaki terhangat KOS. dan artis angklung berjaya.. ape lagi award utk ko ni?

  8. owh.. ade eh term fangirl segala nih~ tak amik tahu pun, pasal aku bukan jenis suka nak letak gambar artis dalam blog aku πŸ˜›

    tapi memang betol~ sangat sesuatu kalo lelaki pemblog meletakkan gambar lelaki juga dalam blog. dalam layout blog maknyah dan gay pun tak letak.

    oooops~

    szakif just blog about Aizat – Sahabat

    1. tu la psl. tak jmpe lagi blog lelaki yang letak gambar lelaki lain sebagai pujaan mereka. skdr dlm entri ada la nampak..

      memang la ko tak perlu gambar artis. ko kan artis.. artis lelaki terhangat KOS. dan artis angklung berjaya.. ape lagi award utk ko ni?

  9. yeee???
    ade blog header nana d cni, haha.

    first, header kak fairuz tu.. bukan kah itu fahrenheit?

    umm.. ntah la, no komen. artis yg nana betol2 suke, smpai skang nana suke, x de la stop2, pas tu smbung balik.

    pasal yg ni, “it is OK to see a female blogger with either male or female artist or figure as the header. But I don’t think its OK to see a male blogger who put male celebrities as the header”. sebnarny ini ada banyak masalah yg sewaktu dengannya. contohnya, kalau kita tgk two girls pegi makan sama2, atau shopping sambil berpegangan tangan, nampak ok je. tp kalau two guys buat mcm tu, pegang tangan sambil jalan2, huu… orang dah mula pk bukan2, kan?

    Nana Pynkfaery just blog about Laundry

    1. aiyark. kantoi. tak reti la shinee dgn fahrenheit tu. ni pun lama nak study header dan artis semua.

      saya pun akan suka pd sesuatu. tapi benda tu akan tetap dalam hati walaupun tak ditunjuk kat orang..

      itu la kelebihan jadi perempuan ni. takde masalah nak mesra dgn kwn sejenis. kalo laki memang bahaya nak mesra lebih2 ni..

    2. mmg bahaya kalau lelaki nk mesra lebih2 ni. nnt jadi kes mcm org terjun kat mahallah bilal tu pulak~~

      p/s : nape nana x ade dlm list uia sisters pun.. *sedih*

    3. eh. ada bdak terjun kt Bilal ke? tak tau pun..

      nana rilek ye. kene slalu bagi komen baru dpt masuk list UIA sisters.. yela2 skrg jugak saya masukkan..

  10. yeee???
    ade blog header nana d cni, haha.

    first, header kak fairuz tu.. bukan kah itu fahrenheit?

    umm.. ntah la, no komen. artis yg nana betol2 suke, smpai skang nana suke, x de la stop2, pas tu smbung balik.

    pasal yg ni, “it is OK to see a female blogger with either male or female artist or figure as the header. But I don’t think its OK to see a male blogger who put male celebrities as the header”. sebnarny ini ada banyak masalah yg sewaktu dengannya. contohnya, kalau kita tgk two girls pegi makan sama2, atau shopping sambil berpegangan tangan, nampak ok je. tp kalau two guys buat mcm tu, pegang tangan sambil jalan2, huu… orang dah mula pk bukan2, kan?

    Nana Pynkfaery just blog about Laundry

    1. aiyark. kantoi. tak reti la shinee dgn fahrenheit tu. ni pun lama nak study header dan artis semua.

      saya pun akan suka pd sesuatu. tapi benda tu akan tetap dalam hati walaupun tak ditunjuk kat orang..

      itu la kelebihan jadi perempuan ni. takde masalah nak mesra dgn kwn sejenis. kalo laki memang bahaya nak mesra lebih2 ni..

    2. mmg bahaya kalau lelaki nk mesra lebih2 ni. nnt jadi kes mcm org terjun kat mahallah bilal tu pulak~~

      p/s : nape nana x ade dlm list uia sisters pun.. *sedih*

    3. eh. ada bdak terjun kt Bilal ke? tak tau pun..

      nana rilek ye. kene slalu bagi komen baru dpt masuk list UIA sisters.. yela2 skrg jugak saya masukkan..

  11. fanboy? haha cam agak pelik je~

    aku dulu ye la agak gila jadi fangirl
    memandangkan skrg dah tak minat sgt mcm dulu, xde la fanatik pun
    biasa2 je

    tp mmg.. seriously.. fangirl == graphic haha
    bukan header je; siap buat website khas utk artist tu! (xde salah.. aku pun sker pegi website camtu hehehe)
    slain website, ade plak buat group! (livejournal, kan?)
    dari group boleh buat graphic competition πŸ˜€

    dulu aku rajin join.. skrg cam dah xde prasaan pun hehehe

    Adila just blog about Makanla~ lalala~

    1. oooh. fangirl jugak kamu ni.. aku sgt kagum dgn semangat2 para gadis ni.. hehe
      da tu maybe skrg da ada minat benda lain plak kan.. fotografi ke.. takde plak mau jadi paparazi dkat sana?

  12. fanboy? haha cam agak pelik je~

    aku dulu ye la agak gila jadi fangirl
    memandangkan skrg dah tak minat sgt mcm dulu, xde la fanatik pun
    biasa2 je

    tp mmg.. seriously.. fangirl == graphic haha
    bukan header je; siap buat website khas utk artist tu! (xde salah.. aku pun sker pegi website camtu hehehe)
    slain website, ade plak buat group! (livejournal, kan?)
    dari group boleh buat graphic competition πŸ˜€

    dulu aku rajin join.. skrg cam dah xde prasaan pun hehehe

    Adila just blog about Makanla~ lalala~

    1. oooh. fangirl jugak kamu ni.. aku sgt kagum dgn semangat2 para gadis ni.. hehe
      da tu maybe skrg da ada minat benda lain plak kan.. fotografi ke.. takde plak mau jadi paparazi dkat sana?

  13. Aiya.. My theme pun listed gak ke. Segan sikit coz I think it looks ugly messy.

    I used to make fangirl layouts for my previous blogs. Not really a fangirl but I just love making layouts using artists pictures. Bukan lelaki je, artis perempuan pun ada ok. Hehe.. You can check out my portfolio. =P

    Agak pelik juga kot kalau guys put male celebrities for the header. =P But I’ve come across with such website. But of course, bukan Malaysian lah.

    1. yeah. i’ve checked your portfolio last time. but i just love your new theme too. very cute!

      its hard to google for that kind of website. if you came across, then please tell me k!

    2. You did? Yay! I thought nobody would want to check it out. LOL. =P Anyway, my new theme is now gone… forever. After 3 freaking months of pain and sweats, it’s going down the drain that easy. =(

      I’ll let you know if I do. =D

      Mira just blog about Sick again?

  14. Aiya.. My theme pun listed gak ke. Segan sikit coz I think it looks ugly messy.

    I used to make fangirl layouts for my previous blogs. Not really a fangirl but I just love making layouts using artists pictures. Bukan lelaki je, artis perempuan pun ada ok. Hehe.. You can check out my portfolio. =P

    Agak pelik juga kot kalau guys put male celebrities for the header. =P But I’ve come across with such website. But of course, bukan Malaysian lah.

    1. yeah. i’ve checked your portfolio last time. but i just love your new theme too. very cute!

      its hard to google for that kind of website. if you came across, then please tell me k!

    2. You did? Yay! I thought nobody would want to check it out. LOL. =P Anyway, my new theme is now gone… forever. After 3 freaking months of pain and sweats, it’s going down the drain that easy. =(

      I’ll let you know if I do. =D

      Mira just blog about Sick again?

  15. wo wo wo.. terkejut nampak header aku kat sini… tak habaq langsung ngan chek na…. nasib aku baca entri ni… hehehe…

    errmmm if any guy want to put their favorite artist in their blog it’s fine to me… as long as it doesn’t look gay… hehehe

    adry just blog about Help others for a change…

    1. oops. sory bro. ingat nk inform while bloghop nanti tapi bz plak smlm.

      yep. how to put the fav artist but not looking gay? i wish i can check that kind of blog. please tell me if you’ve seen one k!

  16. wo wo wo.. terkejut nampak header aku kat sini… tak habaq langsung ngan chek na…. nasib aku baca entri ni… hehehe…

    errmmm if any guy want to put their favorite artist in their blog it’s fine to me… as long as it doesn’t look gay… hehehe

    adry just blog about Help others for a change…

    1. oops. sory bro. ingat nk inform while bloghop nanti tapi bz plak smlm.

      yep. how to put the fav artist but not looking gay? i wish i can check that kind of blog. please tell me if you’ve seen one k!

  17. lol..how come i wanna blog about this? sebab the day before that I visited like 15 TVXQ, SHINEE and SUPER JUNIOR fan’s websites sebab diorang guna blogskins aku.. ngeee…so terlintas lah nk ckp psal layout featuring your fave artist a.k.a fangirl nih..

    ah, tak kesahla FRH ke, shinee ke..aku suka je.. me, knana and kwawa da ada theme baru for next layout.. inspired by your post… haha..

    1. ooh.. that’s the reason ah.. OK. i envy with you because others use your design. i think if i’m a fanboy maybe i’ll have the passion to do more design for others..

      can’t wait to see their new theme too!

    2. i think if you open a design site mesti ramai visitors and cstmers…ada jgak yg request buat website kelas la, apa la.. tapi yg plg aku enjoy bila buat layout featuring my fave idols..

      tak byk ak jmpa design site from malaysia..kl kamu ada came across gitau ek..

    3. ark.. design website eh.. lalala.. no idea..

      we’ll see about it. thanks for the idea.. my interest mainly about product design. ada la beberapa yg menarik tapi non-malaysian la.. u mean graphic/layout design eh?

  18. lol..how come i wanna blog about this? sebab the day before that I visited like 15 TVXQ, SHINEE and SUPER JUNIOR fan’s websites sebab diorang guna blogskins aku.. ngeee…so terlintas lah nk ckp psal layout featuring your fave artist a.k.a fangirl nih..

    ah, tak kesahla FRH ke, shinee ke..aku suka je.. me, knana and kwawa da ada theme baru for next layout.. inspired by your post… haha..

    1. ooh.. that’s the reason ah.. OK. i envy with you because others use your design. i think if i’m a fanboy maybe i’ll have the passion to do more design for others..

      can’t wait to see their new theme too!

    2. i think if you open a design site mesti ramai visitors and cstmers…ada jgak yg request buat website kelas la, apa la.. tapi yg plg aku enjoy bila buat layout featuring my fave idols..

      tak byk ak jmpa design site from malaysia..kl kamu ada came across gitau ek..

    3. ark.. design website eh.. lalala.. no idea..

      we’ll see about it. thanks for the idea.. my interest mainly about product design. ada la beberapa yg menarik tapi non-malaysian la.. u mean graphic/layout design eh?

  19. first of all: tak boleh belah~~!! LOL! mine is actually here being exposed to your readers~?? no i dont mind the promotion at all, it’s just that..oh, wow mmg tak boleh belah..hehe. well. im not obsessive, i just fancy these guys..so im not really a fangirl, am i? hehe. liking and obsessing are two different things, no? i’m obsessed with books, that’s for sure. i’ll have ADHD without books. i think that is obsession. oh. i dont go bonkers over guys except for one, christopher paolini. I go ADHD thinking about him. Haha. so i guess im obsessed with him. bad comment, but good post. thanks for putting my header up your post. my sister made it, i designed it. =) and that toma header is awesome. *^^*

    1. nani kan hot stuff. mesti la org ske nk promote sesuka ati.. πŸ˜›

      actually i prefer your last layout. the one that you draw.. thanks for sharing about ADHD. i’ve read about that before.

      next time, i’ll go for the best header competition la.. i can see that its nana’s design anyway. same style..

    2. eh.. ada la. takkan tak ingat kot. try search dlm folder2 artwork for blog header ke in ur upload folders ke..

      btw lama tak on9 ye kak nani.. tenet dah ok ke?

  20. first of all: tak boleh belah~~!! LOL! mine is actually here being exposed to your readers~?? no i dont mind the promotion at all, it’s just that..oh, wow mmg tak boleh belah..hehe. well. im not obsessive, i just fancy these guys..so im not really a fangirl, am i? hehe. liking and obsessing are two different things, no? i’m obsessed with books, that’s for sure. i’ll have ADHD without books. i think that is obsession. oh. i dont go bonkers over guys except for one, christopher paolini. I go ADHD thinking about him. Haha. so i guess im obsessed with him. bad comment, but good post. thanks for putting my header up your post. my sister made it, i designed it. =) and that toma header is awesome. *^^*

    1. nani kan hot stuff. mesti la org ske nk promote sesuka ati.. πŸ˜›

      actually i prefer your last layout. the one that you draw.. thanks for sharing about ADHD. i’ve read about that before.

      next time, i’ll go for the best header competition la.. i can see that its nana’s design anyway. same style..

    2. eh.. ada la. takkan tak ingat kot. try search dlm folder2 artwork for blog header ke in ur upload folders ke..

      btw lama tak on9 ye kak nani.. tenet dah ok ke?

    1. ish.. ape yg nak faham nye.. glamer tu diukur dr bilangan coment ke? people will come and comment on your entries if its sound interesting. by the way, rajin2 la bg komen dkt blog2 kawan kamu juga..

    1. ish.. ape yg nak faham nye.. glamer tu diukur dr bilangan coment ke? people will come and comment on your entries if its sound interesting. by the way, rajin2 la bg komen dkt blog2 kawan kamu juga..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *