IIUM 25th Convocation – The best day ever!

Salam. I don’t know how to start because I’m very happy of my convocation. As I mentioned in my previous entry, my session was in the Sunday morning. Alright then, let’s recap.
uia-convo-before entering the hall
All of my family members attended my convocation except Adila, because she participated in rowing competition at Putrajaya. My parents and my sisters sat in the first row near the stage. After I went on the stage for the first time, I was asked to sit at the award winners seating, which is close to my family too.

Best Students (Co-curriculum) For KAED

After waiting for almost an hour for Engineering and ICT students to receive their scroll, its time for the award winners session. Each department has its own best student in academic, cocurriculum and overall achievement. I never thought that I can win this award. Here’s the screen capture of my achievement but my final CGPA is incorrect.
best-student-kaed-cocurriculum

Rector’s List

I attended my sister’s convocation in UiTM in 2006. At that time, I wanted to be one of the Vice Chancellor Award recipients. Anyway, Alhamdulillah, my prayers was answered because I’ve made it into the Rector’s List. If only I aimed higher. Click here to watch the entire award winners in Youtube.
uia-convo-scroll

Valedictory Speech

Alhamdulillah, I was chosen to deliver valedictory speech during my session. I have to prepare the text on my own and I also asked some help from my friends and lecturers from CELPAD. They helped my with the content, correcting my grammar and also translating Arabic text for me.

Before I deliver the speech, I went to the restroom to pee because the hall is so cold. To make things worse, I don’t have much time because ICT students just began to receive their scroll and the toilet officers told me to remove my robe before entering the toilet. Glad I manage to made it in time.
uia-convo-valedictory-speech
Actually, it is my first time deliver a speech on the main stage of CAC. I was very nervous and my legs were shaky. So there goes my valedictory speech. I should have printed bigger fonts because it doesn’t look good when giving a speech while holding the text. However, I’m glad that the crowd supported me with the applauses especially from my friends in KAED.

Watch my speech on Youtube : Part 1 and Part 2.

Lunch with VIPs

After the session was adjourned, all award winners with their parents were invited to have lunch with the VIPs. Since all of the family table was occupied, I have to sit at the media table. Since there’s no members of media is coming for lunch, I’ve invited my sisters and Huda to have lunch together.

Photoshoot

This is the moment I’ve been waiting for. Let the picture do the talking!

uia-convo-after
uia-convo-family
uia-convo-backdrop
uia-convo-jumping
uia-convo-mortar-board-topi-baling
uia-convo-kaed
uia-convo-abc209
The last picture is all my dorm mate back in Matric UIA from ABC 209. Click here to see our picture back in 2005.

Getting Final Transcript

If only I could turn back time. I know it is impossible but I know I can do better in some of the courses but I took them for granted. Anyway, my degree stuff is over. Its time for the beginning of brighter future.

Congratulations to all my friends, to all IIUM graduands class of 2009. May Allah bless all of you.

P/S – credits to Fakhar’s cousin for some of the wide angle pictures

uia-convo-nurkasih
Nur Amina also graduated from UIAM πŸ˜›

64 thoughts on “IIUM 25th Convocation – The best day ever!”

  1. Wah…Sgt sronok!
    CONGRATS lan!!
    Ehehe, x sangka convo ko se-best n amat cukup bmakne smpai camtu skali πŸ˜€
    Wah…Sriusly dunno how 2 say! Seb bek aku bkk blog ko usha…~
    Ehehe, Nur Amina kan same faculty dgn ko ;-p
    CONGRATS lg skali bro…Really proud of you, dude!!

    1. haha. thanks bro. insyaAllah konvo ko pun mesti best nye..
      tula pasal. tak sempat plak aku jumpe Nur time kat KAED dulu. dulu time jumpa krew dia, aku xkenal pun sape ntah Tiz Zaqyah ni..
      hehe. Thanks again bro. jumpa lagi!

  2. Wah…Sgt sronok!
    CONGRATS lan!!
    Ehehe, x sangka convo ko se-best n amat cukup bmakne smpai camtu skali πŸ˜€
    Wah…Sriusly dunno how 2 say! Seb bek aku bkk blog ko usha…~
    Ehehe, Nur Amina kan same faculty dgn ko ;-p
    CONGRATS lg skali bro…Really proud of you, dude!!

    1. haha. thanks bro. insyaAllah konvo ko pun mesti best nye..
      tula pasal. tak sempat plak aku jumpe Nur time kat KAED dulu. dulu time jumpa krew dia, aku xkenal pun sape ntah Tiz Zaqyah ni..
      hehe. Thanks again bro. jumpa lagi!

  3. salam.adlan. tahniah.hebatnya kamu. turunkanlah ilmu sket.hehe. maaf, lama x mlawat. neway, congrats very3 much. tahniah! rase sgt x sabar nk grad jugak.huhu~

  4. salam.adlan. tahniah.hebatnya kamu. turunkanlah ilmu sket.hehe. maaf, lama x mlawat. neway, congrats very3 much. tahniah! rase sgt x sabar nk grad jugak.huhu~

    1. Eh teyha, actually I was born in Malacca and grew in KL. Diorang refer kat IC la ni.. hehe. I want to see your speech too. ada upload kat youtube?

    2. eh jangan! i look so funny! haha, i suck at photos.
      adlan aku rasa ko mmg look good pakai baju merah. ko patut pakai baju merah (dan seluar putih) hari2. hehe.

    1. Eh teyha, actually I was born in Malacca and grew in KL. Diorang refer kat IC la ni.. hehe. I want to see your speech too. ada upload kat youtube?

    2. eh jangan! i look so funny! haha, i suck at photos.
      adlan aku rasa ko mmg look good pakai baju merah. ko patut pakai baju merah (dan seluar putih) hari2. hehe.

  5. congrats alan!! setelah sekian lama aku x jenguk blog ko aku nk bgtau am so proud seeing u on stage.i was like..eh eh tu kawan saya yg bg speech itu..haha.hope you’ll get many2 happy returns in ur life n happy selalu k.

    1. Thank you kak johna yang best! Terima kasih sudi datang walaupun bz. hehe. Wah.. bangga plak ada kawan atas stage. Tahun depan sape plak agaknya kawan taaruf kita nak bagi speech..

      Hope you’ll always success and enjoy your life too!

  6. congrats alan!! setelah sekian lama aku x jenguk blog ko aku nk bgtau am so proud seeing u on stage.i was like..eh eh tu kawan saya yg bg speech itu..haha.hope you’ll get many2 happy returns in ur life n happy selalu k.

    1. Thank you kak johna yang best! Terima kasih sudi datang walaupun bz. hehe. Wah.. bangga plak ada kawan atas stage. Tahun depan sape plak agaknya kawan taaruf kita nak bagi speech..

      Hope you’ll always success and enjoy your life too!

  7. Salam dearest Adlan,

    Congratulation/Tahniah! what more can we all says? You make us proud as AADs/KAEDian & IIUM. Selamat berkerja & maju jaya. Jaga diri & keluarga! Enjoy the moment bro! You deserved it! Wassalam

    CiKhul

  8. Salam dearest Adlan,

    Congratulation/Tahniah! what more can we all says? You make us proud as AADs/KAEDian & IIUM. Selamat berkerja & maju jaya. Jaga diri & keluarga! Enjoy the moment bro! You deserved it! Wassalam

    CiKhul

  9. Pingback: 12 Tips on How to Become A Best Student » adlankhalidi.com - I came, I saw and I blog!

  10. Pingback: Valedictory Speech for IIUM Convocation 101 | IIUM Bloggers

  11. Waahh…bestnye dah grad..tahniah2…sy br nk msk alam internship… πŸ˜‰ ni mmg btul2 nur amina yg blakon citer nur kasih tu ke? dia mmg student uia eh…KAED jgk ke?

    1. Terima kasih Sakinah.
      Selamat menempuhi alam internship. Try your best dan jangan bosan pulak. hehe

      Kalau ikut cerita Nur Kasih tu, Nur Amina seorang student KAED UIA. Tapi kalau betulnya, Tiz Zaqyah tu takat SPM je..

  12. Waahh…bestnye dah grad..tahniah2…sy br nk msk alam internship… πŸ˜‰ ni mmg btul2 nur amina yg blakon citer nur kasih tu ke? dia mmg student uia eh…KAED jgk ke?

    1. Terima kasih Sakinah.
      Selamat menempuhi alam internship. Try your best dan jangan bosan pulak. hehe

      Kalau ikut cerita Nur Kasih tu, Nur Amina seorang student KAED UIA. Tapi kalau betulnya, Tiz Zaqyah tu takat SPM je..

  13. Lan…Jahhat la ko ni, biar lah si Nur Aminah tu SPM @ wateva. Tp yg siaran ulangan aku tgk senja tu, br aku prasan yg she’s really2 same ngan ko la…Wahai si Nur Adlan~

    Sbb dia yg KAED tu pun same2 ngn ko…Pointed to gv Valedictorian Speech (a.k.a Graduation Speech)! Bezanye Nur Amina spnjg di UIA, family dia xtau lgsug n xnah dtg pn…Tp Nur Adlan sgt2 berbeda lah ;p

  14. Lan…Jahhat la ko ni, biar lah si Nur Aminah tu SPM @ wateva. Tp yg siaran ulangan aku tgk senja tu, br aku prasan yg she’s really2 same ngan ko la…Wahai si Nur Adlan~

    Sbb dia yg KAED tu pun same2 ngn ko…Pointed to gv Valedictorian Speech (a.k.a Graduation Speech)! Bezanye Nur Amina spnjg di UIA, family dia xtau lgsug n xnah dtg pn…Tp Nur Adlan sgt2 berbeda lah ;p

  15. Assalamualaikum…
    Saya ada baca blog awak
    Awak pelajar UIAM kAN?
    Betulke semua pelajar baru kena ambil ujian bahasa arab?
    saya tak pernah pun belajar bahasa arab masa sekolah menengah
    So…saya memang tak tau sikit pun asas dalam bahasa arab
    Kalau saya tak lulus macammana?
    Susah ke belajar kat UIAM NI?
    Plezz jawab soalan saya
    Saya betul2 bingung sekarang sebab saya tak tahu bahasa arab…
    terima kasih

    1. Waalaikumsalam.
      Terima kasih sebab singgah blog saya.
      Betul. Semua pelajar baru kena ambil ujian bahasa arab.
      Ujian ini sekadar untuk mengetahui tahap penguasaan bahasa arab.
      Kalau lulus dengan cemerlang, akan ditempatkan di kelas advance. Kalau tak lulus, akan ditempatkan di kelas asas. Kalau belajar di kelas asas, akan mengambil masa 1-2 sem untuk tamatkan di CFS sebelum pergi ke main campus. Sesetengah jurusan seperti undang-undang, perlu belajar dari asas hingga advance sebelum qualify masuk ke main campus.
      Belajar kat UIAM ni tak susah. Bergantung kepada jurusan yang diambil serta kerajinan untuk belajar.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *