Myvi Rule The Road Show

ruletheroad.jpgPerodua Myvi SE Rule The Road Show was held at Queensbay Mall, Penang on last Sunday, 12th October 2008. I’ve got myself Myvi SE key chain and Perodua ‘handbag’ because I manage to finish one of the game on the truck. gamemyvi.jpgBasically this is how the game looks like. Its quite tough because you need to be careful when taking the ring all over the rod. If the ring touches the rod, the alarm will ring and you have to start all over again. So, if you want to win yourself some souvenir from Perodua, go to the roadshow and try it yourself. All the best from me! But I’m not sure where or when the next roadshow will be.
ruletheroad2.jpgThis is the roadshow expandable truck. Perodua really has a good marketing strategy. They just launched the new Myvi SE and two days later, they have organized the roadshow. One of the salesman also mention that the new cosmetic design looks similar like Suzuki Swift.

2 DIN Audio System
ruletheroad3.jpgIn my earlier post about Myvi, I’ve mention about the volume knob and the space it has on the center console. I’ve got into the car and try to rotate to volume knob. Maybe its just me. But I don’t feel like comfortable when there’s a gap between the knob and my hand. OK. I can call it a place to rest my hand. I think Perodua designers will say that its meant as a place to put the USB thumbdrive or even your handphone.

P/S – Too much of Myvi post already. I’m thinking about posting Honda Jazz roadshow for the next entry.

61 thoughts on “Myvi Rule The Road Show”

  1. Maybe gap tu tujuannya utk letak thumb drive kot.
    I am old Myvi owner. Jeles gak tgk radio baru dia, ada USB port. Heee…rasa nak pegi tukar je radio lama ke radio baru (exclude the gap la).

    1. kalau nk letak thumbdrive, patut ada rubber mat supaya dpt elak dari jatuh. surface tu nmpk licin je..

      tp radio baru ada bluetooth, USB, sape tak nak kan? peduli la gap tu.. hehe

  2. Maybe gap tu tujuannya utk letak thumb drive kot.
    I am old Myvi owner. Jeles gak tgk radio baru dia, ada USB port. Heee…rasa nak pegi tukar je radio lama ke radio baru (exclude the gap la).

    1. kalau nk letak thumbdrive, patut ada rubber mat supaya dpt elak dari jatuh. surface tu nmpk licin je..

      tp radio baru ada bluetooth, USB, sape tak nak kan? peduli la gap tu.. hehe

    1. alahai. ko tny ni mcm aku salesman keter myvi plak.
      aku pun tak tau
      lupe nk tny mamat tu aritu.
      ko singgah la kt showroom then tny diorg..

    1. alahai. ko tny ni mcm aku salesman keter myvi plak.
      aku pun tak tau
      lupe nk tny mamat tu aritu.
      ko singgah la kt showroom then tny diorg..

  3. nani nak kereta ni~!!! erm, tgh fikir ape ayat nk gune. ‘Maak, nk myvi baru tu boleh?’ hehe. macam best je radio die ni. kool je ade usb port tu. hm. mungkin patut ckp je kat maak. ‘ hoho~

    1. bewum~~! tgh tunggu result interview. lantikan di KL, news smpai sini nnt baru tau dpt ke tak. *^^* tp dh ade gosip2 panas ckp nani dpt. doa ajelah. =)

  4. nani nak kereta ni~!!! erm, tgh fikir ape ayat nk gune. ‘Maak, nk myvi baru tu boleh?’ hehe. macam best je radio die ni. kool je ade usb port tu. hm. mungkin patut ckp je kat maak. ‘ hoho~

    1. bewum~~! tgh tunggu result interview. lantikan di KL, news smpai sini nnt baru tau dpt ke tak. *^^* tp dh ade gosip2 panas ckp nani dpt. doa ajelah. =)

  5. wah jeles aku..rase2 nak kena cari bodykit myvi baru ni kasi convert myvi se lama haku..adoiyai jeles gua…

  6. wah jeles aku..rase2 nak kena cari bodykit myvi baru ni kasi convert myvi se lama haku..adoiyai jeles gua…

    1. eh, tak pelik la. mmg banyak keter volume know kat tengah. cuma tak byk keter ada gap pelik camtu.

      alamak. itu tgn kiri sy. hm. wondering psl tangan lelaki tu.. tak berani nak pikir lain da.. hehe

    1. eh, tak pelik la. mmg banyak keter volume know kat tengah. cuma tak byk keter ada gap pelik camtu.

      alamak. itu tgn kiri sy. hm. wondering psl tangan lelaki tu.. tak berani nak pikir lain da.. hehe

    1. haha. panjang dan halus ye.. mcm iklan shampoo la. guna jari pun boleh..

      tapi lg best kalo leh control volume dkat steering mcm kreta Waja. apela produa tak pikir.. kot2 time kamu balik malaysia da ada model lg cun kot..

    1. haha. panjang dan halus ye.. mcm iklan shampoo la. guna jari pun boleh..

      tapi lg best kalo leh control volume dkat steering mcm kreta Waja. apela produa tak pikir.. kot2 time kamu balik malaysia da ada model lg cun kot..

  7. The new design looks awesome. Ada bluetooth lagi tu. How cool is that! My mom owns a MyVi (the old design). Hehe.. I don’t own a car pun. I got my license 3 years ago tapi sampai sekarang tak penah drive keluar dari neighbourhood. =.=”

    Mira just blog about New theme: Colours

    1. aiya mira. kene curfew ke takut? jangan sampai lesen expired sudah la. kang kene wat baru bayar lebih.

      takpe2. dlm setahun dua ni nk try bli keter sendiri! berusaha!

  8. The new design looks awesome. Ada bluetooth lagi tu. How cool is that! My mom owns a MyVi (the old design). Hehe.. I don’t own a car pun. I got my license 3 years ago tapi sampai sekarang tak penah drive keluar dari neighbourhood. =.=”

    Mira just blog about New theme: Colours

    1. aiya mira. kene curfew ke takut? jangan sampai lesen expired sudah la. kang kene wat baru bayar lebih.

      takpe2. dlm setahun dua ni nk try bli keter sendiri! berusaha!

    1. adeh. penat2 diorg wat ko kata buruk. takpe2. ko simpan duit bli keter cantik2.

      oh. akhirnya ada jugak org yg igtkan aku psl game tu. aku tak jmpe nama dia kt tenet. tu psl sketch je.. thanks!

    1. adeh. penat2 diorg wat ko kata buruk. takpe2. ko simpan duit bli keter cantik2.

      oh. akhirnya ada jugak org yg igtkan aku psl game tu. aku tak jmpe nama dia kt tenet. tu psl sketch je.. thanks!

  9. Well , the view of the passage is totally correct ,your details is really reasonable and you guy give us valuable informative post, I totally agree new balance shoes the standpoint of upstairs. I often surfing on this forum when I m free and I find there are so much good information we can learn in this forum!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *