SIM Pack Packaging Design

While doing spring cleaning inside my bedroom, I’ve found many things especially those stuff that I’ve treasure during schooldays. So, I just wanna share with you guys about the packaging design for the mobile prepaid.

These are the SIM pack packaging design for Celcom Xplore, Celcom Xceed, Digi Beyond Prepaid and Maxis Hotlink from 2004 till 2005.
Celcom Xplore Simpack
Celcom Xceed Simpack
Digi Beyond Prepaid Simpack
Maxis Hotlink Simpack
It was quite expensive that time. The Xceed SIM pack alone cost about RM98. I’ve started to use prepaid numbers after I leave school in 2004. Four years already and I’m still a loyal Celcom user.

Here’s the hall of fame for the SIM card holder inside the SIM pack.
Simcard TM Touch Celcom Maxis Hotlink Xplore Xceed
When I was still in school, I used TM Touch post paid because my dad will pay for the bills. But then, I think I should pay for my own expense. That’s why I’ve started using prepaids.


At one time, I have 3 numbers from all three operators. I thought that I can save some credits by using the same operators to call or SMS my friend. But in the long term, its not worth it. Besides that, my friends will get confused on which number they can easily contact me. Since I want to make it easier for them, I stick to only one number.

Celcom Territory

Well, I just share about these SIM pack stuff because one day, I’m sure it will become obsolete. These item also falls into packaging design with a bit of graphic design and also marketing purposes. I guess SingTel (Singaporean mobile operator) has a better and creative SIM Pack design.

P/S – Please don’t call the numbers on the SIM pack. I’m no longer related with that number.

65 thoughts on “SIM Pack Packaging Design”

  1. you really still keep those packs? pergh! itu sangat nostalgic!

    and not only that, the cards also. kalau aku, memang dah selamat la mende2 tu semua dalam tong sampah. huhu~

    what’s with the singtel? what’s so special about it? how did you know about it?

    Szakif latest post: …I will Still Get My Scroll

    1. actually, I took these picture and I throw them away gladly. biarla tersemat dalam blog ni kenangan bersama nombor2 klasik itu.

      SingTel nye design kreatif sket. tahun 2007 kan aku pegi Singapore. usha member aku beli sim pek. tu pasal aku tau. tapi takde gambar plak.

  2. you really still keep those packs? pergh! itu sangat nostalgic!

    and not only that, the cards also. kalau aku, memang dah selamat la mende2 tu semua dalam tong sampah. huhu~

    what’s with the singtel? what’s so special about it? how did you know about it?

    Szakif latest post: …I will Still Get My Scroll

    1. actually, I took these picture and I throw them away gladly. biarla tersemat dalam blog ni kenangan bersama nombor2 klasik itu.

      SingTel nye design kreatif sket. tahun 2007 kan aku pegi Singapore. usha member aku beli sim pek. tu pasal aku tau. tapi takde gambar plak.

  3. wargh! hebat tuh!
    tak penah simpan benda2 tuh but one thing for sure…

    the number that i’m using rite now is the first handphone i got 6-7 years ago. plus, 2 times my handphone been robbed but i still have the same-old simcard….

    zack latest post: it’s raining

    1. wah. setia pada yang satu. tapi kadang2 tergoda jugak dgn pakej2 student yg best tu. sape tak nak murah kan..

      jom try simpan nombor ni sampai tahun 2020 plak.. hehe

  4. wargh! hebat tuh!
    tak penah simpan benda2 tuh but one thing for sure…

    the number that i’m using rite now is the first handphone i got 6-7 years ago. plus, 2 times my handphone been robbed but i still have the same-old simcard….

    zack latest post: it’s raining

    1. wah. setia pada yang satu. tapi kadang2 tergoda jugak dgn pakej2 student yg best tu. sape tak nak murah kan..

      jom try simpan nombor ni sampai tahun 2020 plak.. hehe

    1. ala. ada sesetengah benda perlu disimpan utk kenangan, tapi ada sesetengah tu just simpan gambar pun da memadai da. malas nak semak2 bilik ni..hehe

      btw TQ backup saya. pujuk la nining tu plak.. hehe bagi aiskrim nak?

    1. ala. ada sesetengah benda perlu disimpan utk kenangan, tapi ada sesetengah tu just simpan gambar pun da memadai da. malas nak semak2 bilik ni..hehe

      btw TQ backup saya. pujuk la nining tu plak.. hehe bagi aiskrim nak?

    1. eh. takde la suka-suka je. ada skali tu nombor cantik tapi kehilangan henpon. yg lain tu saje nak guna 2 nombor skali. kan ramai orang pakai 2 nombor.. sgt leceh

    2. aku sgt xsker org yg byk2 nombor nih!
      nak call pun susah!

      kwn aku pun ramai yg guna 2 nombor
      so bler diorang tepon aku cam..
      “who’s this?” setelah diorang ckp pjg lebar
      HUAHAHAHAHAHAAH

      Adila latest post: Happy Birthday baby!

    1. eh. takde la suka-suka je. ada skali tu nombor cantik tapi kehilangan henpon. yg lain tu saje nak guna 2 nombor skali. kan ramai orang pakai 2 nombor.. sgt leceh

    2. aku sgt xsker org yg byk2 nombor nih!
      nak call pun susah!

      kwn aku pun ramai yg guna 2 nombor
      so bler diorang tepon aku cam..
      “who’s this?” setelah diorang ckp pjg lebar
      HUAHAHAHAHAHAAH

      Adila latest post: Happy Birthday baby!

    1. kalo jadi org yg aktif dgn kelab dan persatuan, lebih baik gunakan celcom UPAX. tak rugi pun.. nk kira skrg ni, sebulan just pakai RM20 je. ni pun sebab da tak aktif da. kalo aktif pun baru RM30 je.. siyes..!

    1. kalo jadi org yg aktif dgn kelab dan persatuan, lebih baik gunakan celcom UPAX. tak rugi pun.. nk kira skrg ni, sebulan just pakai RM20 je. ni pun sebab da tak aktif da. kalo aktif pun baru RM30 je.. siyes..!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *