Tagged by Chazz

Its been awhile since I’ve been tagged. Chazz wanted me to do it in Malay, so I’ll give it a try. I guess this is my first post in Malay. Its a 10 question tag and its all about me again.

Nama timangan –
Biasanya orang akan panggil Adlan. Kalau nak ringkas,aku dipanggil Alan atau Lan. Tapi kalau kusertai program UIA, kuingin dipanggil Ad sebab selalunya akan ada orang lain yang bernama Alan jugak. (Pelik kalau seseorang yang bernama Azlan dipanggil Az). Untuk kegunaan internet, kugunakan nama myadlan. Nama ni sama seperti nama operator telefon iaitu My Celcom atau My Maxis. Selain itu ia juga singkatan kepada my(name is)adlan.

Anda seorang yang –
Saya seorang yang serius. Tak pandai buat lawak yang dapat menghiburkan kawan-kawan. Tapi saya seorang yang peramah dan suka berkenalan dengan ramai orang dan tak kisah pun akan latar belakang mereka yang penting ikhlas dalam berkawan. Saya juga sukakan muzik. Boleh bermain piano dan gitar. Saya suka mainkan lagu yang popular di radio dan mesra pendengar. Saya suka membaca blog orang dan meninggalkan komen sesuka hati saya. Saya juga seorang yang berterus terang dan selalunya saya akan mengguris perasaan seseorang tanpa disedari.

Insan teristimewa. Apa yg membuat dia terlalu istimewa?

Abah dan mamaku. Ya Allah, rahmatilah kedua ibubapaku sebagaimana mereka membesarkan dan mendidikku sedari kecil.

Makanan –
Saya suka mencuba pelbagai jenis makanan walaupun ada sedikit alahan kepada udang dan ketam. Makanan kegemaran ialah Nasi Goreng Cina dan Nasi Goreng Pattaya.

Favourite colour (s) –
Warna-warna keunguan, hitam dan putih.

Favourite song (s) –
Fabulous Cats – Bawaku Terbang. Segala lagu yang menduduki tangga teratas dalam carta HotFM, Era dan Xfresh.

Benda yg membuat anda stress.
– Kewangan
– Tak dapat berada di dunia internet dalam masa 24 jam
– Masa (Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Mestila stress kalau kita kerugian)

3 benda dalam wallet –
– Wang tunai
– Kad simpan nilai LRT
– Kad ATM

Kali terakhir menangis beriya-iya.
Beberapa hari yang lepas tatkala memikirkan keselamatan orang yang tersayang

Tag rakan anda.
– Zanurul
– Syazmeen
– Nani-chan

Its a weird attempt to post in Bahasa Melayu. I want to write a good Malay but it turn out to be like this. I have to read and revise this post many times. What’s wrong with me? Maybe I’ll just reserve my Malay for the comments section.

44 thoughts on “Tagged by Chazz”

    1. baru 2 kali eh? nak kali yg ke-3 tak? ahahahahaha

      just kidding. i know.. most people hate TAG but I love it. it shows that people do thinking bout us when they include our name in the list. buat ke tak, tu belakang kira. heee..

    1. baru 2 kali eh? nak kali yg ke-3 tak? ahahahahaha

      just kidding. i know.. most people hate TAG but I love it. it shows that people do thinking bout us when they include our name in the list. buat ke tak, tu belakang kira. heee..

  1. hahaha…pelik seyh baca blog kamu bahasa melayu.. yg best tu mula2 guna ‘aku’ pastu tukar ‘saya’ seb bek takde ‘ana’ ke..haha..

    haha, masa ipac mmg kompius ye.. adnan, azlan, adlan ape lagi…

    haiyoh, takkan la buat layout kaler putih purple, serupa masuk blog kamu jla…

  2. hahaha…pelik seyh baca blog kamu bahasa melayu.. yg best tu mula2 guna ‘aku’ pastu tukar ‘saya’ seb bek takde ‘ana’ ke..haha..

    haha, masa ipac mmg kompius ye.. adnan, azlan, adlan ape lagi…

    haiyoh, takkan la buat layout kaler putih purple, serupa masuk blog kamu jla…

  3. komen aku kalini tade kaitan dgn ape ko tulis. aku blaja redesign wp dgn wpdesigner jelah. napak cam snang je tutorial die.

    ade tips lg tak utk menyingkatkan lagi masa blaja aku? hehe

  4. komen aku kalini tade kaitan dgn ape ko tulis. aku blaja redesign wp dgn wpdesigner jelah. napak cam snang je tutorial die.

    ade tips lg tak utk menyingkatkan lagi masa blaja aku? hehe

  5. haha..FYI, I’m not graduating this semester, but next semester…well, supposed to do so this semester, but I don’t wanna explode my head, so I shall see you again next semester. (alasan..padahal takut grad!)

  6. haha..FYI, I’m not graduating this semester, but next semester…well, supposed to do so this semester, but I don’t wanna explode my head, so I shall see you again next semester. (alasan..padahal takut grad!)

  7. Hi,
    ermm..
    ur blog colour purple..
    cute!!!!!!!!!!!!!
    weird attempt to write in malay? saffa pun rasa macam tu kalau try tulis post dlm bm..
    *garu2 kepala*

  8. Hi,
    ermm..
    ur blog colour purple..
    cute!!!!!!!!!!!!!
    weird attempt to write in malay? saffa pun rasa macam tu kalau try tulis post dlm bm..
    *garu2 kepala*

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *