poster-online

Seminar Online Marketing Laku Keras di Ipoh

Buat julung kalinya Dezeek menganjurkan seminar open to all.

Diskusi ilmiah ONLINE MARKETING oleh AdlanKhalidi & MuazFaris.

Kenali Founder Dezeek Media dengan lebih dekat.
Moh le kiter!

Nak tahu RAHSIA cara mudah untuk menguasai:

  • Blog & e-commerce website
  • Content marketing
  • Email marketing
  • Google Ads
  • Facebook
  • Instagram
  • WhatsApp

Save the Date!
SEMINAR ONLINE MARKETING LAKU KERAS
12 MAC 2016
UTC IPOH, PERAK
8.30am – 1.30pm

Hanya RM35 seorang untuk pendaftaran SEBELUM 1 Mac 2016!

Daftar segera! Kuota terhad untuk 50 orang sahaja.

Hubungi 010-316 3730 untuk daftar sekarang!

Read More

koc-ets-2015

8 perkara perlu anda tahu tentang tren ETS 2015

Mulai Julai 2015, ETS telah memperkenalkan laluan baru ke utara dari Ipoh ke Butterworth, Pulau Pinang dan juga terus ke Padang Besar, Perlis. Jadual perjalanan juga sudah beberapa kali di tukar sejak Julai sehingga awal 2016.

Selama ini, jika aku menaiki train dari Ipoh ke KL, aku akan naik train yang asal. Tetapi baru-baru ini, aku nak balik ke Ipoh dari KL dan aku pun membeli tiket KL-Butterworth. Aku jangkakan train tersebut pasti akan singgah di Ipoh.

Setibanya aku di platform untuk menaiki tren di KL Sentral, aku tergamam sebab ini adalah kali pertama aku akan menaiki train yang baru, masih 6 bulan sejak ia memulakan perkhidmatannya.

Seperti artikel sebelum ini, aku nak kongsikan beberapa perkara yang aku dapati sedikit berbeza khususnya dari segi layout di dalam koc ETS 2015 ini. (more…)

Read More

ETS_at_Ipoh-2

Cadangan untuk penambahbaikan perkhidmatan keretapi elektrik ETS

Sejak keretapi elektrik ETS membuka laluan sehingga ke Padang Besar pada bulan Julai yang lepas, blog aku mendapat trafik yang steady sebab aku pernah tulis pasal cara membeli tiket secara online.

Tak menulis panjang, aku cuma nak kongsikan sedikit pengalaman yang aku rasa mungkin berguna untuk panduan bakal penumpang ETS.

Kaedah pembayaran boleh guna kad kredit/debit, Maybank2U dan juga Bank Simpanan Nasional (BSN)

ktm-ets-card-credit-maybank
Dulu cuma boleh pakai M2U saja kalau nak beli secara online, sekarang dah boleh pakai kad kredit / debit. Tak kisah la anda menggunakan kad dari bank mana. Asalkan ada logo Visa atau Mastercard, bolehlah digunakan. Tahniah aku ucapkan kepada ETS sebab memudahkan urusan pembelian tiket secara online ni.
(more…)

Read More

Online Printing IpohPrint

Perkhidmatan Online Printing – IpohPrint

Sempena tahun baru Hijrah yang ke 1437H, sukacita aku nak mengumumkan satu lagi projek terbaru kami, iaitu IpohPrint, sebuah platform untuk membuat tempahan cetakan secara atas talian.

Kenapa kami nak buat bisnes percetakan?

Sebenarnya, sejak dari zaman universiti lagi aku dah terlibat dengan kedai percetakan ni. Zaman student dulu, memang wajib pergi kedai printing untuk print tugasan studio dan pelbagai lagi. Kiranya ini memang cita-citaku sejak di bangku universiti-lah!
(more…)

Read More