Akhirnya saya menyesal membeli telefon murah

Sejak mula menjalankan perniagaan, aku lebih cermat dalam perbelanjaan dan keperluan peribadi. Telefon merupakan antara barang yang aku jaga dengan hati-hati. Supaya tidak rosak dan boleh pakai lama.

Raya dah dekat dan aku pun perlu guna telefon yang boleh buat kerja-kerja basic macam call, SMS, Whatsapp, Telegram, ambil gambar tak high-resolution sangat pun tak mengapa. Tapi yang penting bajet bawah RM300.

Sewaktu aku pergi beli barang di Plaza Yik Foong, sementara tunggu kedai dibuka, aku pun buat-buat survey telefon bajet bawah RM300 kat satu kedai ni. Tapi tokey yang jual tu pandai ayat dan akhirnya aku terbeli telefon Admet V10.Continue reading

Filed under: TechnologyTagged with: ,

Seminar Online Marketing Laku Keras di Ipoh

Buat julung kalinya Dezeek menganjurkan seminar open to all.

Diskusi ilmiah ONLINE MARKETING oleh AdlanKhalidi & MuazFaris.

Kenali Founder Dezeek Media dengan lebih dekat.
Moh le kiter!

Nak tahu RAHSIA cara mudah untuk menguasai:

  • Blog & e-commerce website
  • Content marketing
  • Email marketing
  • Google Ads
  • Facebook
  • Instagram
  • WhatsApp

Save the Date!
SEMINAR ONLINE MARKETING LAKU KERAS
12 MAC 2016
UTC IPOH, PERAK
8.30am – 1.30pm

Hanya RM35 seorang untuk pendaftaran SEBELUM 1 Mac 2016!

Daftar segera! Kuota terhad untuk 50 orang sahaja.

Hubungi 010-316 3730 untuk daftar sekarang!

Filed under: Events

Cadangan untuk penambahbaikan perkhidmatan keretapi elektrik ETS

Sejak keretapi elektrik ETS membuka laluan sehingga ke Padang Besar pada bulan Julai yang lepas, blog aku mendapat trafik yang steady sebab aku pernah tulis pasal cara membeli tiket secara online.

Tak menulis panjang, aku cuma nak kongsikan sedikit pengalaman yang aku rasa mungkin berguna untuk panduan bakal penumpang ETS.
Continue reading

Filed under: TravelTagged with: , ,

Perkhidmatan Online Printing – IpohPrint

Online Printing IpohPrint

Sempena tahun baru Hijrah yang ke 1437H, sukacita aku nak mengumumkan satu lagi projek terbaru kami, iaitu IpohPrint, sebuah platform untuk membuat tempahan cetakan secara atas talian.

Kenapa kami nak buat bisnes percetakan?

Sebenarnya, sejak dari zaman universiti lagi aku dah terlibat dengan kedai percetakan ni. Zaman student dulu, memang wajib pergi kedai printing untuk print tugasan studio dan pelbagai lagi. Kiranya ini memang cita-citaku sejak di bangku universiti-lah!
Continue reading

Filed under: UsahawanTagged with: , , ,