New Shopping Mall in Town

aeonau201.jpg

Welcome to AEON Jusco AU2 Shopping Mall which is situated in Taman Keramat AU2. By the time I post this entry, there are quite a number of lorries that deliver goods and products for their new premise. Its not open yet. I’ll update with you if of their opening and launching date.

Strategic location
It is situated near to the DUKE Highway interchange. Not just that, the new Jusco AU2 is situated in the heart of residential area. Its easier for people to come here. I don’t have to go to Jusco Wangsa Maju anymore. (Map: Refer to the red box location)
map.jpg
Shuttle service?
However, it is located about 1 kilometer from LRT Setiawangsa which is not quite walking distance. You might have to take a RapidKL feeder bus to reach there. But, the main thing is that, its walking distance from my home. If you are driving here, don’t worry because it has a large basement parking.


Year End Sale
Another 45 days left and its going to be a year end sale all over Malaysia. For shoppaholic, make sure to visit this shopping mall. I bet there will be opening sale and discount is everywhere.

Make some cash with temp job
If you wanted to make some cash, then its time to hunt some temporary jobs here. They will have to hire some people as sales assistant. Most university will have a semester break during this period. Simply just google ‘AEON AU2‘ then, hundreds of job will wait for you.
aeonau201.jpg
Asrama Semai Bakti Felda
There used to be hostel for Felda kids next to the new Jusco. But now they have moved to another place. I’m not sure where is their new hostel. But I confident that if the hostel is still there, the new Jusco will become their hangout place.

Pasar Malam AU2
I’m not sure whether MPAJ will remain the Pasar Malam on the main road on every Saturday. Pasar Malam vs Jusco, where you will go?

P/S – I hope I can watch cinema here soon. I don’t care whether its TGV, GSC or MBO. 😛

112 thoughts on “New Shopping Mall in Town”

  1. heh, jusco wangsa maju tu pun tempat as melepak setiap kali balik kL. Hari tu lama tak balik sibuk blaja, terkejut tibe2 tgk ade jusco purple neh, suke tgk design die, sangat attractive. Heh, nanti MM mesti pegi sebab dekat dgan umah die dan plg penting kaler PURPLE 😛

    i dun like shopping, but i love to go to mall for food 😀 hehehe

    As latest post: Apa makna cuti?

    1. yep. ni jusco yang paling berwarna-warni design dinding luar dia. nanti da bukak nak amek lagi banyak gambar2 dinding tu.. hehe

      okla as. semoga dalam kesihatan yang baik.nanti bleh la dtg jalan2 cari makan kt sini plak!

  2. heh, jusco wangsa maju tu pun tempat as melepak setiap kali balik kL. Hari tu lama tak balik sibuk blaja, terkejut tibe2 tgk ade jusco purple neh, suke tgk design die, sangat attractive. Heh, nanti MM mesti pegi sebab dekat dgan umah die dan plg penting kaler PURPLE 😛

    i dun like shopping, but i love to go to mall for food 😀 hehehe

    As latest post: Apa makna cuti?

    1. yep. ni jusco yang paling berwarna-warni design dinding luar dia. nanti da bukak nak amek lagi banyak gambar2 dinding tu.. hehe

      okla as. semoga dalam kesihatan yang baik.nanti bleh la dtg jalan2 cari makan kt sini plak!

    1. amboi2.. ske2 die je drop2 nyibuk..hehe.. sila2..
      ini bukan blogspot la cik diana.. kalo nak folow, just add link dlm blogroll kamu ye.. wordpress ni memang cacat sket. tak canggih mcm blogspot

    1. amboi2.. ske2 die je drop2 nyibuk..hehe.. sila2..
      ini bukan blogspot la cik diana.. kalo nak folow, just add link dlm blogroll kamu ye.. wordpress ni memang cacat sket. tak canggih mcm blogspot

    1. haha. don’t blame the shopping mall. its about how we spend our money rite. i remembered the first time i read your blog about the budget issue.

    1. haha. don’t blame the shopping mall. its about how we spend our money rite. i remembered the first time i read your blog about the budget issue.

    1. trini. napekah kamu nak smash saya plak? adoi… rasanya semua entry masih ada dlm blog ni. takpe2 smash ke angkat ke.. saya terima cabaran kamu..

    1. trini. napekah kamu nak smash saya plak? adoi… rasanya semua entry masih ada dlm blog ni. takpe2 smash ke angkat ke.. saya terima cabaran kamu..

  3. i’d be really, i mean REALLY REALLY interested if there’s a bookstrore there. nuff sed. haha. i cant resist spending hundreds and hundreds for books. i’m up-to-date with various international designer brands, but i dont spend unless it’ll make me look smart. hoho. bad comment. sorry. hehe.

    Nani-chan latest post: Oh, so he pays for what she eats? Euw.

    1. yea.. book geek kan.. well i don’t buy books but i enjoy reading them in kinokuniya and MPH ..hehe unless if i had my own salary, i’ll even subscribe to Readers digest and other cool magz!

      please don’t stop give me bad comments ok? i simply love your arguments!

  4. i’d be really, i mean REALLY REALLY interested if there’s a bookstrore there. nuff sed. haha. i cant resist spending hundreds and hundreds for books. i’m up-to-date with various international designer brands, but i dont spend unless it’ll make me look smart. hoho. bad comment. sorry. hehe.

    Nani-chan latest post: Oh, so he pays for what she eats? Euw.

    1. yea.. book geek kan.. well i don’t buy books but i enjoy reading them in kinokuniya and MPH ..hehe unless if i had my own salary, i’ll even subscribe to Readers digest and other cool magz!

      please don’t stop give me bad comments ok? i simply love your arguments!

  5. adlan. salam.

    tell me. about watching movies: is there any difference hvg to pay 10bucks just for that digital ‘wholesome’ sound and air cond and big screen vs. watching e movie on tv at home with e loved ones, fu months after it’s release (longer for certain movies lah) without hvg to pay tht extra 10?

    1. salam nabila. yep. i’ll go for the experience too. some movies i watched it alone in the cinema with all the strangers. but some movies are meant to be watch with family. my mum are not going to watch action movies. cepu emas skali soalan kali ni ye

  6. adlan. salam.

    tell me. about watching movies: is there any difference hvg to pay 10bucks just for that digital ‘wholesome’ sound and air cond and big screen vs. watching e movie on tv at home with e loved ones, fu months after it’s release (longer for certain movies lah) without hvg to pay tht extra 10?

    1. salam nabila. yep. i’ll go for the experience too. some movies i watched it alone in the cinema with all the strangers. but some movies are meant to be watch with family. my mum are not going to watch action movies. cepu emas skali soalan kali ni ye

    1. ur jogging path? then i should change my jogging path la then..

      pasar malam foods are tempting but sumtymes the taste are poor. simply just don’t buy from that stall again!

    1. ur jogging path? then i should change my jogging path la then..

      pasar malam foods are tempting but sumtymes the taste are poor. simply just don’t buy from that stall again!

  7. pasar malam n jj. klu ada wayang lg bez. then blh bli dvd kat pasar mlm hahaha. jj takda dadih. pasar mlm ada dadih. hehe. end of this month bkk kot. dgr khabar 18 nov tp mcm tak logik. weekend kot. ada gsc r harap2. dah r dpn umah jer jj tu. senang jer pegi. jalan

    1. hari ni 18. tapi still ada pagar besi kat luar tu. takpe2 tunggu je dlm seminggu lagi. tapi tak best la kalo depan rumah. nanti orang banyak lalu lalang, parking suka hati..hehe

    2. JJ AU2.. bukak 5 dec 2008. kat sini memang takder pawagam. Yang ader Pusat Karaoke, Pusat Footsal & Pusat Snooker. Depan Enterance JJ ader Taman untuk anak2 main2. serta couples nak berdating.. sesuai kat sini..

  8. pasar malam n jj. klu ada wayang lg bez. then blh bli dvd kat pasar mlm hahaha. jj takda dadih. pasar mlm ada dadih. hehe. end of this month bkk kot. dgr khabar 18 nov tp mcm tak logik. weekend kot. ada gsc r harap2. dah r dpn umah jer jj tu. senang jer pegi. jalan

    1. hari ni 18. tapi still ada pagar besi kat luar tu. takpe2 tunggu je dlm seminggu lagi. tapi tak best la kalo depan rumah. nanti orang banyak lalu lalang, parking suka hati..hehe

    2. JJ AU2.. bukak 5 dec 2008. kat sini memang takder pawagam. Yang ader Pusat Karaoke, Pusat Footsal & Pusat Snooker. Depan Enterance JJ ader Taman untuk anak2 main2. serta couples nak berdating.. sesuai kat sini..

  9. Jusco Au2, nak bukak pada 5 Dec nie. member saya keje contractor dalam tu. Eeii.. best nyer. Dengar khabar, Ada kedai buku besar dalam tu. Atas KFC. tak silap saya SKH BOOKS. senang la.. macam nie. aku nak beli megazine ker buku kereta ker.

  10. Jusco Au2, nak bukak pada 5 Dec nie. member saya keje contractor dalam tu. Eeii.. best nyer. Dengar khabar, Ada kedai buku besar dalam tu. Atas KFC. tak silap saya SKH BOOKS. senang la.. macam nie. aku nak beli megazine ker buku kereta ker.

  11. aku dah masuk dah dalam jusco Au2. ikut member aku, yg keje contractor dlm tu. banyak kedai2 makan dalam tu dah siap. ader KFC, Pizza Hut, Kenney Rogers, Sushi King, Wenddy,BBQ Chicken, Papa bread, Subway dan banyak lagi kedai2, makan kat situ. kedai electrik : Sen. Kedai Scholl, Home Furniture, ID Deco, kedai yang paling besar kat situ ialah.. SKH BOOKS, ini kedai buku macam Popular & MPH. SKH BOOKS nie.. org Islam punyer, harga die, lagi murah dari kedai buku Popular. Hmm.. dalam tu ada Footsal, Karaoke,& Pusat Snooker. depan JJ Au2 nie.. ada macam taman.. untuk anak2.. or couples berdating kat situ..

  12. aku dah masuk dah dalam jusco Au2. ikut member aku, yg keje contractor dlm tu. banyak kedai2 makan dalam tu dah siap. ader KFC, Pizza Hut, Kenney Rogers, Sushi King, Wenddy,BBQ Chicken, Papa bread, Subway dan banyak lagi kedai2, makan kat situ. kedai electrik : Sen. Kedai Scholl, Home Furniture, ID Deco, kedai yang paling besar kat situ ialah.. SKH BOOKS, ini kedai buku macam Popular & MPH. SKH BOOKS nie.. org Islam punyer, harga die, lagi murah dari kedai buku Popular. Hmm.. dalam tu ada Footsal, Karaoke,& Pusat Snooker. depan JJ Au2 nie.. ada macam taman.. untuk anak2.. or couples berdating kat situ..

  13. Setakat nie.. saya tengok semua kedai-kedai tenant dah siap. hanya 2 or 3 kedai jer dalam bangunan JJ tu jer. masih tengah susun barang setakat nie.Nampaknya. opening ceremony.. memang Grand Giler la..Coz.. semua kedai2.. kat situ.. dah ready dah.

    1. wah. thanks for the update and the information bro! really helpful..

      ala. nape takde wayang jugak.. huhu

      tapi tak dapat la nak pegi opening dia. kena balik kampung ada kenduri kawen sepupu..

  14. Setakat nie.. saya tengok semua kedai-kedai tenant dah siap. hanya 2 or 3 kedai jer dalam bangunan JJ tu jer. masih tengah susun barang setakat nie.Nampaknya. opening ceremony.. memang Grand Giler la..Coz.. semua kedai2.. kat situ.. dah ready dah.

    1. wah. thanks for the update and the information bro! really helpful..

      ala. nape takde wayang jugak.. huhu

      tapi tak dapat la nak pegi opening dia. kena balik kampung ada kenduri kawen sepupu..

  15. Concept Jaya Jusco kat AU2 kali ini.. ialah open air building. lighting jenis tembak kat bumbung then reflex ke bawah. ini concept terbaru jusco, hanya terdapat di AEON AU2 sahaja. sape-sape nak pergi makan besar boleh masuk kat pintu masuk besar yg ader tulis AEON. yang ada corak2, kat luar bangunan jusco tu. korang masuk situ.. satu floor semua makanan fast food.

    korang semua boleh juga naik esclator utk naik ke second floor. kat second floor ada kedai kasut, baju2 berjenama, cenderahati, kedai komputer, kedai buku SKH, kedai perabot berjenama, kedai pakaian, kedai alat sukan, kedai lampu, kedai electrik.. dan banyak lagi.

    kat LG, semua parking lot untuk moto & kereta. saper2.. tinggal kat area2 situ.. baik korang jalan kaki jer.

    saper2 nak tanya pasal JJ AU2, jgn segan2 or malu2.. untuk tanya kat saya.

    1. haha. boleh nampak dari luar jela konsep terbaru dia. tapi parking jusco murah kan. mcm malas plak nak jalan kaki. nanti balik umah kena usung barang banyak! hee

  16. Concept Jaya Jusco kat AU2 kali ini.. ialah open air building. lighting jenis tembak kat bumbung then reflex ke bawah. ini concept terbaru jusco, hanya terdapat di AEON AU2 sahaja. sape-sape nak pergi makan besar boleh masuk kat pintu masuk besar yg ader tulis AEON. yang ada corak2, kat luar bangunan jusco tu. korang masuk situ.. satu floor semua makanan fast food.

    korang semua boleh juga naik esclator utk naik ke second floor. kat second floor ada kedai kasut, baju2 berjenama, cenderahati, kedai komputer, kedai buku SKH, kedai perabot berjenama, kedai pakaian, kedai alat sukan, kedai lampu, kedai electrik.. dan banyak lagi.

    kat LG, semua parking lot untuk moto & kereta. saper2.. tinggal kat area2 situ.. baik korang jalan kaki jer.

    saper2 nak tanya pasal JJ AU2, jgn segan2 or malu2.. untuk tanya kat saya.

    1. haha. boleh nampak dari luar jela konsep terbaru dia. tapi parking jusco murah kan. mcm malas plak nak jalan kaki. nanti balik umah kena usung barang banyak! hee

  17. wah penjelasan2 encik khaliq di atas mmg menarik.tempted gle rase kne pegi ni.hehe.nak g window shopping n who knows klau ade kasut harga berpatutan ke bleh la nk shopping skali kn.hehe

  18. wah penjelasan2 encik khaliq di atas mmg menarik.tempted gle rase kne pegi ni.hehe.nak g window shopping n who knows klau ade kasut harga berpatutan ke bleh la nk shopping skali kn.hehe

  19. wahh.. kejap nye siap… jumaat nih bkk.. huhuhu best bley shopping…. dekat gan umah je… mmg jusco dr kecik smapai skang aku gi, kt U pon shopping kt jusco gak.. kt penang… nih lg dekat nek moto je… mintak pasar mlm x tutup

  20. wahh.. kejap nye siap… jumaat nih bkk.. huhuhu best bley shopping…. dekat gan umah je… mmg jusco dr kecik smapai skang aku gi, kt U pon shopping kt jusco gak.. kt penang… nih lg dekat nek moto je… mintak pasar mlm x tutup

  21. Nampaknya.. JJ Au2 dah bukak, pada 5 Dec 2008. 1st day.. pack giler.. tak sangka lak, orang begitu bersemangat utk bershopping hari 1st day.

    2nd day org kurang sikit dari hari pertama.. coz hujan tak berhenti-henti.

    3rd day org penuh balik.

    4th day.. org kurang sikit, coz Raye Haji. Org sibuk kat Masjid / Surau kot. lagipun hujan tak berhenti-henti.

    5th day become normal.. walaupun hujan renyai-renyai.

    Sempena cuti sekolah, budak-budak
    sekolah banyak yg menyebok kat sini. Ader jugak mak ayah ikut. biasala.. nak bukak sekolah kan. Shopping Baju sekolah, beg sekolah ker, buku2 & alat tulis utk persediaan sesi baru.

    couple-couple bukan main lagi.. berjiwang sakan kat taman depan jusco. Port baik punyer. takyah belanja banyak2 ke KLCC. kat JJ AU2 pun ader air pancut.

    JJ AU2, penuh dgn pokok-pokok. expecially kat taman tu. macam2.. jenis pokok ader kat situ. kalau korang perasan, kat situ ader kedai jual anak-anak pokok dekat taman tu. bukan itu saje, dalam complex pun.. banyak pokok2 dalam pasu. Concept Shopping Complex dalam taman kot.

    Walaupun Concept Complex Open air. Tapi bagi Perokok-perokok tak boleh merokok merata tempat. Tempat merokok telah diasingkan, kat luar-luar tu kalau korang perasan ader box warna grey. itu la.. mega ash-tray. itu la.. Port untuk merokok.

    1. yes.. akhirnya dapat jugak merasa berjalan2 merasai konsep terbaru JJ ni.. memang lain dari shopping complex yang lain.. eh en. khaliq ni macam keje kat sana ke? ke setiap hari pergi JJ tengok orang kuar masuk?

  22. Nampaknya.. JJ Au2 dah bukak, pada 5 Dec 2008. 1st day.. pack giler.. tak sangka lak, orang begitu bersemangat utk bershopping hari 1st day.

    2nd day org kurang sikit dari hari pertama.. coz hujan tak berhenti-henti.

    3rd day org penuh balik.

    4th day.. org kurang sikit, coz Raye Haji. Org sibuk kat Masjid / Surau kot. lagipun hujan tak berhenti-henti.

    5th day become normal.. walaupun hujan renyai-renyai.

    Sempena cuti sekolah, budak-budak
    sekolah banyak yg menyebok kat sini. Ader jugak mak ayah ikut. biasala.. nak bukak sekolah kan. Shopping Baju sekolah, beg sekolah ker, buku2 & alat tulis utk persediaan sesi baru.

    couple-couple bukan main lagi.. berjiwang sakan kat taman depan jusco. Port baik punyer. takyah belanja banyak2 ke KLCC. kat JJ AU2 pun ader air pancut.

    JJ AU2, penuh dgn pokok-pokok. expecially kat taman tu. macam2.. jenis pokok ader kat situ. kalau korang perasan, kat situ ader kedai jual anak-anak pokok dekat taman tu. bukan itu saje, dalam complex pun.. banyak pokok2 dalam pasu. Concept Shopping Complex dalam taman kot.

    Walaupun Concept Complex Open air. Tapi bagi Perokok-perokok tak boleh merokok merata tempat. Tempat merokok telah diasingkan, kat luar-luar tu kalau korang perasan ader box warna grey. itu la.. mega ash-tray. itu la.. Port untuk merokok.

    1. yes.. akhirnya dapat jugak merasa berjalan2 merasai konsep terbaru JJ ni.. memang lain dari shopping complex yang lain.. eh en. khaliq ni macam keje kat sana ke? ke setiap hari pergi JJ tengok orang kuar masuk?

  23. saya partner salah sorang tenant kat JJ Au2. Hari-hari lepas habis keje, saya turun JJ. thats why info pasal JJ Au2, sejak pailing hingga ke hari ini serba sedikit saya tahu. Sempatla.. saya share info kepada pengunjung2 blog ini.

  24. saya partner salah sorang tenant kat JJ Au2. Hari-hari lepas habis keje, saya turun JJ. thats why info pasal JJ Au2, sejak pailing hingga ke hari ini serba sedikit saya tahu. Sempatla.. saya share info kepada pengunjung2 blog ini.

  25. Parking kat JJ AU2 sekarang tak kenakan sebarang bayaran. Start bulan january 2009 baru kenakan charge parking. hmm.. rasanyer tak mahal sangat kot. 1 jam pertama percuma. RM1 utk jam berikut. rasa-rasanyer la..

  26. Parking kat JJ AU2 sekarang tak kenakan sebarang bayaran. Start bulan january 2009 baru kenakan charge parking. hmm.. rasanyer tak mahal sangat kot. 1 jam pertama percuma. RM1 utk jam berikut. rasa-rasanyer la..

  27. The fact of the matter is its MBO. It’s nothing to do with its location at Kuching or anywhere else. MBO just sucks! flat SUCKS!!! I’m staying at KL. Just watched Transformers 3, like just now, at MBO Spark, Desa Petaling. Sound problem man… it was not muted, it’s playing. But when you hear the sound, its like as though you were hearing it underwater with the sound amplified. How stupid is that. Me and some other guy went out to complaint, after a while they fixed the prob, but only for a short moment the sound went crazy again. I went out again and ask if they could get the sound fixed and rewind the movie for a bit. They couldnt because it will affect their movie schedule. So i asked if I could get a refund. She’s like gladly accpeted my request as though she had been through this all the time with the customers. So I asked again, “Can you refund for all the others inside”?. She’s making some face and turned away. So there I was ‘trying hard’ not to waste my time, finishing the movie in a cinema not worth watching.

  28. Hello there just started coding with the ruby coding language so I’m quite a bit
    of a novice! However found your web sote very stimulating and instructive.
    Thanks for your time!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *