Wedding Design Project: Bride & Groom Cartoon Character

Salam. Welcome again to this wedding design project series. In this entry, I just want to share about the cartoon character of me and my wife in a cute or chibi version.

Idea and Inspiration

This idea is not new. After seeing some illlustration and cartoon characters on the wedding cards I received, I also want to have it. It sure reflects our persona which are cute and creative. Hehe.

Commisioning artist at deviantart

After I’ve done some research about the cartoon style, which is chibi style, I started to look for someone who can do it for me. Chibi style is a cartoon character with a big head and small body. This is my first time commissioning an artist from deviantart.

I’ve found Mashi from Singapore. So I’ll just commissioned her to do the cartoon. There are plenty of artist on DeviantArt but its quite hard to see those who are open for commission.

So I send the picture of us when we were trying on the wedding attire as reference for the artwork. I’ve forgotten to include the accessories that came with the wedding attire such as brooch, keris and crown. Anyway it looks cute doesn’t it?

Using it for Stickers and Invitation Card

Wedding Invitation Card

Stickers on door gift

Stickers on bunga telur

So that’s all for now. I’ll continue with wedding design project in the next entry which is a bit geeky.

Note
The price for 1000 pieces of 1.5 inch x 1.5 inch round stickers is about RM360.

Filed under: DesignTagged with: , ,

216 Comments

    • Comey lotey kan.. hehe

    • Terima kasih bro..

    • Hehe. Smart eh.. bukan cute ke? hehe

  1. haloo brader.
    Assalamualaikum, sy nak pinjam karakter kartun ni dlm wedding card sy bleh tak..?sy design sendiri, but takde idea nk wat kartun mane, sy just draw cartun ni balik, mengikut imaginasi sy, nnti sy letak laman brader ni sbg promosi.. tq, give me feedback very soon yea. πŸ™‚

    with pleasure
    Mr.D

    • Hallo. Waalaikumsalam brader.
      Sori lambat sikit feedback.
      Boleh je nak pinjam karekter ni. Saya pun berminat tengok design Mr.D nanti. All the best.

  2. hai, so cute… comellll bangat. nie ada buat tempahan stiker nie ker? kalo ada pm me k. cos it so cuteeee… comeiii bangatt

    • tempahan stiker ada. comei kan?

  3. salam..cutenya design saudara..sy memang tgh survey design kad..blh tau harga utk design kad tu..tq..

  4. tempah stiker baper yerkk kalau 1000

    • Tempah stiker dalam RM400 untuk 1000 keping.

  5. Adlan, semalam sy jalan2 kat bangi ternampak banner untuk expo wedding. they used ur cartoon.hhmmm..

    • Yep. thanks for the info. Will do something about that.

  6. waaaa
    smart jaa
    tmbah2 yg kad jmputan tu πŸ™‚

    • thanks kyril. smart ke..? hehe

  7. nk pinjm jg character kartun kmu ni bt pnyeri kad2 sy…ble kan…^_^ coz cute sgt….harap awak dpt bg kebenaran la yerr…tq

    • OK. boleh je. terima kasih.

  8. comel la..mntak ur permission untuk gne as my cousin wedding sticker…tq πŸ™‚

    • yeah. sure. tapi kalau nak publish gambar ke dalam fb/blog, please give credit and link to my blog. thanks

  9. oraitt..thx again ya πŸ™‚

  10. kalu nk pinjm character kartun ni buat pnyeri kad2 sye leh tak? omei ar…

  11. Salam. Nak mintak izin guna kartun ni untuk wedding invitation card saya leh tak? Saya tukar baju jadi kaler itam merah. Tapi saya tak padam your website and pelukis tu. Boleh tak? ^_^

  12. Salam. comelnya kartun pengantin tu. saya nk tempah kad jemputan kahwin. saya nak minta izin untuk guna kartun pengantin tu boleh x?

  13. tomey la stiker 2..

    • terima kasih..

  14. Hi, would like to request permission to use ur cartoon character for wedding sticker. How much does it cost in Ringgit Malaysia for the Chibi Commission?

    • it cost about RM70 to design a couple character in colours.

  15. As’salam..
    Nak mintak izin nak gune ur cartoon utk letak dekat my wed card..boleh ye..(“,)

    • Salam. Boleh tapi sila bagi kredit kepada url blog saya ya jika gambar kad saudari diletakkan dalam FB mahupun blog saudari. Terima kasih.

  16. how can i make invitation like it ???

    • Do you mean the invitation card? It is a custom made card anyway. I have to design, cut and fold them own my own. Its going to cost a lot if you want to hire people to do the cutting and folding.

  17. Salam mr, myadlan….nak mintak izin guna art cartoon u ni utk wedding kad sy leh kan….. cretive ar…suka sangat… semoga dimurahkan rezeki..amin…

    • Salam. Boleh. Silakan tapi kalau letak dalam blog/FB, harap boleh link kembali kepada blog saya. Terima kasih.

  18. Slm mr. myadlan~~~~~
    ur cartoon memey cute la…
    nk minta izin ni…hihihi..
    leh x nk letak chibi ni kat kad kawen sy…
    nnt sy credit url blog brader…
    bole yer bro…..:-)

    • Salam NaNa,
      Oh boleh je. Saya izinkan. Nanti jangan lupa credit URL blog ye. Nak tengok jugak hasilnya.

  19. Salam Bro,
    Like e cartoon character. Wanna ask ur permission if I can borrow ur cartoon character for my wedding cards??

    TQ..

    • Salam Hidayah.
      Thanks for liking it. Yes you can use the cartoon. If you publish the card on FB or your website, please give link credit to me. Thanks.

  20. salam awak,
    nak mtk izin gne cartoon awak utk tag penunjuk arah sy boleh? berkenan sgt..kartun tuh serupe karakter sy n bkl husband..die pakai spek2 gtu.

    • Salam Fezza.
      Yes. You can use it for your wedding. However, if you publish it on your facebook/blog, please give a link credit to my blog. Thank you.

  21. adlan,sy nk pinjam ur cartoon ni boleh??
    unt letak dkt guestframe..
    i promise i’ll put ur link in my blog n will inform u back later..
    insyaALLAH

    • OK. No problem. Thank you Izayani!

  22. salam bro..sy nk guna gmbar ni utk banting pkawinan sy leh kan??nnt sy letak skali blog bro di banting tu..

    • okay. bolehΒ² takde masalah..

  23. Assalamualaikum…
    Saya tersangat jatuh cinta dengan cartoon ni..plez izinkan saya pinjam cartoon ni untuk banting, guest book dan stiker perkahwinan saya..plez3!!!

    • Waalaikum salam.
      Baiklah. saya izinkan. Sila link ke blog saya kembali ya.

  24. nant sy link balik ke blog ini..promise!!!

  25. Salam..

    awak, saya nak guna gambar kartun awak ni nak buat penunjuk arah.. tq!

    • Salam. Silakan. Tapi sila bagi kredit link pada gambar tu ya.

  26. Salam..blh x nk copy design ni,but akan edit skit..xde idea nak design abg saya punya wedding.nnti sy promote blog ini.

    • Salam. Boleh je Elly. Nanti tolong promote blog saya OK?

  27. slm..hai, bule x nk pnjm kartun awk utk wedding signage sy..tq

    • boleh. silakan pinjam

  28. Salam mr Adlan,

    Saya nak pinjam kartun ni untuk bunting kahwin adik saya on Feb nanti boleh tak??

    • Salam Nana,

      Boleh. takde masalah. Silakan.

    • Mr Adlan.. TQ…. Lama baru nak say thanks kan sebab dah guna karikatur nie untuk bunting kahwin adik.. dah dapat baby kembar pun dia….
      Teringat balik kat page nie sebab ada nampak produk guna gambar nie kat FB… Produk jamu seri pengantin.. πŸ™‚

  29. salam..nak mintak izin guna cartoon ni ntok sticker wedding kakak..nti sy link ntok gamba tu yea…

    • Salam. boleh. sila jangan lupa untuk link ya.. terima kasih.

  30. salam. saya nak mintak izin pinjam gambar ni untuk banting time wedding saya! boleh tak encik adlan?? nanti saya promote blog encik adlan dekat fb! πŸ˜‰ awesome lah gmbr cartoon nih!

    • Salam nurul_apit. boleh pinjam. silakan. takde masalah. terima kasih ya!

  31. incik adlan…cute sngat kartun awak ni
    hehehe..saya nak pinjam pic ni tuk event wedding saya bleh tak?? πŸ™‚

    • Cik Wada.. terima kasih. boleh pinjam pic ni.. silakan. πŸ™‚

  32. salam en adlan
    nak mintak izin guna pic nh untuk wedding sy bleh tak?? πŸ™‚ cute sgt2 pic nh..

    • salam cik shazlina.
      boleh je gunakan pic tu untuk wedding awak. terima kasih.

  33. salam,
    comeynyer~~
    nak mintak izin gune utk letak dkt kad kawen adik saya boleh? πŸ™‚
    suke sgt muslimah cartoons ni…

    • Salam nuyul,
      saya izinkan utk digunakan. terima kasih

  34. slm..mohon nak gune gmbr karton comel ni tuk kad kawen sndrik ley tak?? mohon nak jugak..nk ucap tq yeaa awal2.. hehe….

    • Salam. oh silakan. boleh je. Sila jangan lupa bagi kredit kat blog saya ye. Terima kasih πŸ˜€

  35. Salam..
    Setelah sekian lama sy mencari designer cartoon ni, akhirnya jumpa gak link ni. Heheheh just nak inform saya dah ‘ter’guna awk punya character ni utk wedding card, bunting,banner and thank you tag utk kawin saya..

    Lama sy mencarik designer asal cartoon ni..btw maaf sebab dah ‘ter’guna character ni br dpt jejak awk. btw ni entry pencarian sy kepada designer asal;

    http://dk-amy.blogspot.com/2011/12/kad-kahwin-design-1.html?showComment=1327156012258#c2847739326945553800

    • Salam.
      Oh. Tak mengapa kalau dah ‘ter’guna. Anyway terima kasih sebab sanggup mencari designer asalnya. hehe.
      Tahniah atas perkahwinan saudari.

  36. salam,bossss,saye pinjam kartun ni tau letak dalam wedding card saye,,tp ni print sendirik punyer,bukan jual kat org,,sbb kiut miut sgt gambarnyer,,

    tenkiu
    lau sy upload dlm blog,akan sy letak link kamu,,eeheh

    • salam, raha.
      ok takde masalah. silakan..
      jangan lupa letak link ya. terima kasih πŸ˜€

  37. comeynye kartun nie…kalo i nak wat design kartun couple cmnie utk my wedd cmne eh?prize?

    • boleh guna untuk wedding saudari. kalau nak ubah, saya caj RM10 saja.

      Terima kasih

  38. Salam,
    Sy ada google gmbr2 character cartoon n i found 1 cute design which is belong to you. If you dont mind can i use it as label tag for my goodies?

    Thx, i will link to u back insyaAllah.. =)

    • Yes I don’t mind. You can use it for all your goodies.

      Thanks for the link back!

  39. salam.saya nak mohon gune gambar karikatur nak bt thank you tag untuk wedding abg saya..boleh?
    hehe..sbb abg saya pakai cermin mata juge πŸ™‚

    • Boleh. saya izinkan untuk awak guna dalam wedding abang awak.

  40. Salam bro. Sy mohon guna karakter kartun ni tuk wedding sy. I’m using it for my wedding card, tq tag & wedding signage. TQ. Sy minat cartoon ni coz my future husband pon pkai spec. tq sgt. & sory sbb lmbat inform.

  41. assalamualaikum…hehe..sgt comel la kartun yg awak create ni..kalo bleh nk pinjam character kartun ni utk kad kahwin saya..bleh x??huhu

    • Waalaikumsalam aas. boleh pinjam. silakan ya.

  42. hehe..tima kasih tau..

  43. salam adlan..ala tomey2 nye karekter katun ni,kila nak pinjam untuk wat design d paperbag n pnunjuk arah tuk majlis kila nanti..boleh x..

    • salam syakila. boleh. takde hal. nanti sila backlink dengan blog saya okay?

  44. salam ya akhi, nk guna ur cartoon pic tuk door gift kakak sy boleh ye? nnt sy linkkan gmbr doorgift 2 ke ur blog.

    syukran jazilan ya akhi.. barakallahulakuma, amin.. πŸ™‚

    • Salam ya ukhti, boleh gunakan cartoon pic tu. Terima kasih sudi linkkan dengan blog saya.

      Jzkk.

  45. As salam, saudara amik tempahan kan… hnya design ni atau sy boleh request design lain or maybe warna lain?

    • Salam. Buat masa sekarang ni saya tak ambil tempahan untuk design lain. Tapi kalau nak request warna lain saya boleh buat.

  46. Assalam Mr.Adlin..
    Bride&Groom cartoon character yg u design ni sgt cute..
    Sy nk mnt izin utk gn character ni for my wedding bo x?
    If nk mnt bt editing, Mr.Adlin bo bt kn x?is there any charge for it?? TQ in advance ^_^

    • Wassalam. Saya izinkan untuk guna dalam wedding.
      Untuk editing, saya kenakan sedikit caj. Sila hubungi saya melalui email untuk maklumat lanjut di sini https://adlankhalidi.com/contact/

  47. assalam adlin..sy mohon izin utk gunakan character cartoon yg tomei ni utk wedding sy bo? If nk bt editing utk tkar color, u bo bt kn ke?? TQ in advance ^_^

  48. as salam,
    Bro,Ain nk mx izin untk gna pix cartoon 2 tuk tq tag leh x?

    • wassalam.
      Boleh je Ain.. Takde masalah.

  49. Assalam..sy nak minta kebenaran utk guna cartoon en. yg comel ni utk wedding card sy..boleh ke?? & kalau sy nk tukar warna lain..boleh en. buatkan?barapa ye harganya?

    • Salam. Oh saya izinkan kalau nak guna. Tapi kalau nak saya tukar warna lain, saya akan kenakan caj RM25. Terima kasih πŸ™‚

    • Salam che myza. Iya, saya izinkan. Jgn lupa utk like FB saya sekali ya πŸ˜‰

  50. salam bro,

    mintak izin guna cartoon nie untuk design kad kawen member aku ya.. =)

    • ok. aku izinkan..

  51. Salam….hi sy ade gne cartoon cute miut tu..utk sample kad kawen di page FB sye…nnt dah siap sy bg link ye TQ..sy suke sgt tgk cartoon tu…

    • Salam. Oh dah guna baru minta izin ye? hehe. Takde hal.. pastikan awak war2kan link website saya di FB juga. Sila beri sokongan dengan Like FB saya. Thanks!

  52. minta izin utk guna cartoon tu ye…^________^

  53. Assalamualaikum…hi Mr Adlin,
    Saya ada buat bunting tuk customer…customer saya minta guna gambo cartoon u untuk bunting…so nk mintak permission tuk guna gambo nih…buleh ke? TQ

    • Waalaikumsalam. Boleh2. Tapi dengan syarat, saudari dan customer hendaklah memberi sokongan terhadap blog saya dan Like Facebook page saya. Terima kasih.

  54. Salam. Mohon izin guna ya. Comel kartun ni πŸ˜‰

    • Salam.. Boleh2. Dengan syarat, saudara hendaklah memberi sokongan terhadap blog saya dan Like Facebook page saya. Terima kasih. πŸ˜‰

  55. salam, mohon nak guna kartun ni for my wedding boleh?

    • Salam. Boleh. Dengan syarat, sila beri sokongan terhadap blog saya dengan Like FB page saya. Terima kasih!

  56. Salam, mintak izin en. adlan utk guna kartun comel ni utk perkahwinan saya boleh?

    • Salam. Boleh saya izinkan. Tapi kalau tak keberatan, silalah beri sokongan dengan Like FB page saya juga. Terima kasih.

  57. saya nak gne gaks.. πŸ˜› boleh???

    • ooh. awak pun nak jugak.. Boleh saya izinkan. Tapi kalau tak keberatan, silalah beri sokongan dengan Like FB page saya juga. Terima kasih.

  58. Salam..pls give permission..sy nk gune jgk cartoon ni kt thank you tag…so cute..tqvm πŸ™‚

    • Salam. Baiklah, saya izinkan. Tapi kalau tak keberatan, silalah beri sokongan dengan Like FB page saya juga. Terima kasih.

  59. Saya pun nak mintak izin guna kartun comel nie…comel sgt2…:-)

    • OK. saya izinkan. Tapi kalau tak keberatan, silalah beri sokongan dengan Like FB page saya juga. Terima kasih.

  60. Sy pun nak guna gak..Thanks..he3

    • Boleh2.. tapi kalau tak keberatan, silalah Like FB saya gak πŸ˜‰

  61. Salam, bro adlan..i tertarik la tgk cartoon yang u buat nih.nak minta izin guna utk my wedding card boleh? then klu nak minta u tukarkan kepada 2set colour, 1set-grey, 1set-aqua green, berapa ye harganya?

    • Salam nor, boleh saya izinkan. Kalau nak minta tukar color, saya caj RM25 untuk satu set. Kalau dua, maka RM50. Terima kasih.

  62. En Adlan, this cartoon really cute. Can i used for my weeding sticker?

    • Cik Naemah, thanks. Yes you can use it for your wedding. And please show some support by liking my Facebook Page. Thanks! πŸ˜‰

  63. salam en adlan, sy juga berminat utk letak gambar kartun encik. tapi, sebelum tu, sy nk mintak izin en adlan la.. boleh ke?

    • salam cik wan zafirah. saya boleh izinkan. tapi kalau tak keberatan, sila lah sokong dengan Like facebook page saya ok!

  64. salam..so sweeeet & cute….mintak izin guna cartoon yg comel ni utk kad kawen yer..

    • salam. terima kasih. saya izinkan untuk guna dalam kad kawen. πŸ™‚ tapi kalau tak keberatan, berilah sedikit sokongan dengan Like FB saya. terima kasih!

  65. Salam Adlan,

    Saya sangat suka dengan artwork awak – kreatif & unik. πŸ™‚
    Dan saya nak mintak izin boleh tak saya gunakan gambar kartun yg comel ni utk bunga telur kawan saya? Dan kalau boleh saya nak bunga telur tu akan2 mcm awak punya jgk. Hehe.

    Terima kaseh,
    Yanti (S’pura)

    • Salam Herdiyanti,

      Terima kasih kerana menyukai artwork tersebut. Saya izinkan untuk guna sebagai bunga telur. Jika tak keberatan, silalah beri sokongan dengan Like Facebok page saya. Terima kasih!

  66. * nak buat

  67. salam. minta izin juga utk godek2 mane tahu nak guna kartun comey ni.. hehe.. dah like page u!

    • Salam. Terima kasih alya. Saya izinkan πŸ™‚

  68. kita minta izin ambil gambr cartoon ni k..nk wat kad kawin abg…tau..tq..choomel syangat2.

    • ok. baiklah. saya izinkan. terima kasih!

  69. Salam.
    Sy terkesima sekejap terima kad kahwin rakan2 sepejabat sy,,sb dah dua tiga org pkai chibianime Adlan&Huda! hehe,,bdw sy ex-studiomate Huda..sb dah tgk page wedding korang dulu2 bila terima kad2 kahwin member tu trus tringat korng!=)

    • Salam. Kitorang pun terkesima juga. Ramai orang sangat yang berminat dan guna kartun tu. Terima kasih sebab teringat kat kitorang πŸ˜‰

  70. slm bro.. sy nk gne cartoon neh utk sy pnye sticker blh?

    • salam ida. bolehΒ². silakan. πŸ˜€

  71. salam..
    mohon izin utk gunakan cartoon yg comel ye..tq

    • salam cintahani,
      saya izinkan untuk awak gunakan cartoon tu.. πŸ˜‰

  72. salam adlan..
    sy mintak izin nak gunekan cartoon comei tu ae πŸ™‚
    tq~

    • salam aisyah kz. silakan. saya izin. tq

  73. Salam, tia nk minta izin nk guna cartoon yg comel ni & by da way nk tnya kalau nk minta edit yg cartoon tu xpakai spek..amik brape eh?

    • Salam. Saya izinkan untuk guna kartun tu. Kalau nak edit tu, saya caj RM30. Terima kasih

  74. mohon izin pakai kartun yang comel ini ya… =)

    • Saya izinkan. πŸ˜‰

  75. salam bro.. love ur design… nak mintak izin guna cartoon cute tu pada kad kahwin boleh?

    • Salam wazir. Terima kasih. Boleh saya izinkan.

  76. salam..mnta izin gne pict cute ni…..comel

  77. Salam adlin,saya mohon nak menggunakan pic comel ni tuk kad kahwin sy ye..terima kasih

  78. salam..cute la katun ni,, mohon nk gn gmbr ktun ni blh kn,,,

  79. mintak izin nk gn katun ni,,,,comei la,,,,

  80. slm adlan.. comel sgt kartun pengantin awk (^_^)
    nk mintak izin ye utk gune kartun tu pd bunting & guestbook wedding sepupu sy bln september ni =)

  81. waaaa…comey nyer…..minta izin gne tok wedding sye…:)

  82. atok atok… cucu nak mintak izin guna image ni boleh x? please.. saya like fb n saya sokong blog atok! promise!!!

  83. Salam,mohon izin gune pic di atas ye..trm ksh:-)
    selamat menjalani ibadah puasa n selamat hari raye.hehe

  84. salam..sy nak mintak izin nak copy pic cartoon tu…nak letak kat banner kawen..leh tak…sy dah like page adlankhalid.com

    • Salam. Oh begitu. Terima kasih. Saya izinkan. πŸ˜€

  85. salam… n slamat hari raya (rasanya x lewat lagi). minta izin gunakan pic ni utk design kad sedara..

    • selamat hari raya juga.. okay.. saya izinkan πŸ™‚

  86. saya minta izin guna pic ni ye…tqvm:) nnt byk2kan drawing camni..hehe.very nice!

    • okay. saya izinkan. thanks!

  87. salam. bro adlan. minta izin untuk gunakan gambar ni untuk skrapbook kolej.tq

    • salam cik sarah. saya izinkan. you’re welcome

  88. salam..mintak izin guna cartoon jugak ye..nak taruk kat doorgift~

    • salam. okay. saya izinkan..

  89. Assalam…selamat hari raya…saya pun nak gune cartoon ne untuk kad kahwin dan juga saya nak bunga telur tu akan2 mcm awak punya jg :),If nk bt editing utk buang spek mata tu, bole tak? Makasi in advance …saya sokong blog awak..

    • Wassalam. selamat hari raya. OK saya izinkan guna kad cartoon. Boleh je kalau awak nak edit sendiri. Terima kasih atas sokongan!

  90. Salam…minta izin untuk gunakan cartoon bagi tq tag ye. Terima kasih. πŸ™‚

  91. salam,mintak izin guna cartoon utk wedding crd n tag tq,katun nie comey sgt2..tima kasih ye…

  92. salam..nak mitak izin guna gambar cartoon tu jugak..cuit sangat2..

  93. salam, saya pun nak minta izin guna gambar cartoon tu jugak! sooo cute!

  94. lucu banget, izin copy buat undangan nikahku boleh kah??

    • bisa aja..

  95. salam bro..mintak izin gune gambo katon ni ya.hasil keje yg menarik bro..tahniah..;-)

  96. Salam.. Bro ada design utk kartun comel2 macam ni x? Kalau ada, berapa charge nye?

    • Salam. Ya saya ada design. Harga sekitar RM100 untuk sepasang pengantin.

  97. Salam bro..caner nk wat payment kalo sy nk mintak tlg bro wat design katon yg chomel2 tu..

    • Salam. payment boleh buat melalui bank transfer. πŸ˜€

  98. salam bro..bank ape yea..;-)

    • guna maybank.

  99. Alrite bro..nnt sy update dgn bro yea..roger standby.;-)

  100. Salam bro.ni kompom nk suh wat kan design katon comel dgn bro ni..so caner kite nk berurusan yea.

  101. Salam, saya nak minta buat design cartoon pasangan pengantin (adik saya) bukan untuk commercial.. ratenya brape.. ?? terima kasih ..

    • Salam. Saya akan caj dalam RM100 untuk sepasang kartun.

    • Terima kasih. Nanti saya akan share info di laman ipengantin. Terima kasih.

  102. assalamualaikum..mohon nak gune gmbr karton comel ni tuk kad kawen..bakal isteri nk gmbr comel ni..tnk u..=)

    • Waalaikumsalam. Saya boleh bagi kebenaran tapi dengan syarat, saudara kena Like FB saya dan juga share URL blog saya di Facebook / Twitter. Terima kasih.

  103. assalamualaikum,,
    selamat malam akhi, saya nak pinjam cartoon wedding tu boleh tak? saya nak pakai di weddingcard saya.. :D.

    • Waalaikumsalam. selamat malam ukhti.
      Saya boleh bagi pinjam, tapi kena pulangkan lepas dah guna.
      πŸ˜›
      gurau je. harap boleh bagi kredit link kepada blog saya di blog saudari ya. terima kasih.

  104. salam…saya pon nak pinjam kartun bride n groom tu ye=)

  105. Mr.adlan titeww gna kartun awk…mintak halal ea..t kite kredit kt ig titeww… klu na suro buat version gmba sndri bole x?? Brape ye??

    • Cik Ela,
      OK boleh la guna tapi kena kredit ke website saya okay. Nak edit sikit boleh la tapi kalau nak buat gamba sendiri saya tak available. Maaf ye.

  106. sy cadang nk gna pic ni untuk wat card bg member kahwen..mintak izin yee πŸ™‚

  107. assalamualaikum

    mencari2 kartun lelaki berkaca mata. dan jumpa cartun encik adlan ni. boleh saya gunakan untuk walimatulurus saya?
    mohon kebenarann.. harap di halalkan..ammiinn πŸ™‚

    • Waalaikumsalam.
      Saya boleh beri kebenaran, dengan syarat:
      1. Saudari perlu LIKE Facebook page saya.
      2. Saudari kena berikan kredit kepada blog saya jika pamerkan gambar dalam FB/Instagram.
      Terima kasih.

  108. Salaam bro.. Saya sedang designkan kad walimah utk adik saya.. Nak minta izin guna cartoon yg awak design di atas tu boleh?

    • Salam sis. Boleh saya izinkan. Tapi dengan syarat..
      1. Mohon like FB page saya
      2. Mohon beri kredit kepada blog saya jika pamerkan di FB/Blog/Instagram yang ada gambar kartun tersebut.
      Terima kasih.

  109. Alhamdulillah.. Thanks bro.. Your FB have been liked! :))

  110. assalamu’alaikum.. salam kenal, saya hilman dari indonesia, saat ini sedang mencoba berbisnis kerajinan souvenir berupa gantungan kunci dan handphone. senang rasanya bila terjalin bekerjasama dalam bisnis handicraft bertema islami. seandaikan saudara adlan berminat untuk bekerjasama dengan saya. insyaalloh saya kirim email surat penawarannya. ini contoh produk yang pernah di buat: akasiakasi.blogspot.com
    terima kasih πŸ™‚

    • Waalaikumsalam. Salam perkenalan. Saya berminat. Mohon kirim emailnya ke me[at]adlankhalidi.com

  111. salam bro. mita izin utk guna kartun tu.. da penat cari gaduh kat google . haha. thanks

    • Kenapa sampai cari gaduh pula.. Saya boleh beri izin dengan syarat bro kena Like FB page dan share artikel terbaru saya dalam FB timeline. Then baru boleh guna.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *

Name *
Email *
Website