Author: Adlan Khalidi

Cara Nak Masukkan Lokasi Premis Anda (Ofis, Kedai, Homestay dll) ke Google Maps & Waze

Kalau anda nak pelanggan, klien atau penyewa senang cari lokasi anda, pastikan lokasi ada di Google Maps dan Waze app.

Kebanyakan customer akan cari produk atau servis yang dekat dengan lokasi mereka.

Yang biasa orang cari macam kedai makan, kedai buku, kedai fotostat, workshop kereta, homestay dan sebagainya.

Continue reading

Filed under: TutorialTagged with: ,

IpohPrint : Dulu kedai online, sekarang dah jadi kedai fizikal

Memulakan sesuatu bisnes bagi aku memang senang. Tetapi nak mengembangkan dan memastikan segala-galanya berjalan lancar, bukan mudah dan banyak cabarannya.

IpohPrint merupakan sebuah kedai printing online, yang menguruskan design dan tempahan kepada pelanggan. IpohPrint asalnya sebuah eksperimen untuk aku mengkaji apakah cara terbaik dalam mengendalikan sebuah bisnes B2C (business to customer). Sebelum ni, bisnes website adalah jenis B2B.
Continue reading

Filed under: UsahawanTagged with: ,

Akhirnya saya menyesal membeli telefon murah

Sejak mula menjalankan perniagaan, aku lebih cermat dalam perbelanjaan dan keperluan peribadi. Telefon merupakan antara barang yang aku jaga dengan hati-hati. Supaya tidak rosak dan boleh pakai lama.

Raya dah dekat dan aku pun perlu guna telefon yang boleh buat kerja-kerja basic macam call, SMS, Whatsapp, Telegram, ambil gambar tak high-resolution sangat pun tak mengapa. Tapi yang penting bajet bawah RM300.

Sewaktu aku pergi beli barang di Plaza Yik Foong, sementara tunggu kedai dibuka, aku pun buat-buat survey telefon bajet bawah RM300 kat satu kedai ni. Tapi tokey yang jual tu pandai ayat dan akhirnya aku terbeli telefon Admet V10.Continue reading

Filed under: TechnologyTagged with: ,

Seminar Online Marketing Laku Keras di Ipoh

Buat julung kalinya Dezeek menganjurkan seminar open to all.

Diskusi ilmiah ONLINE MARKETING oleh AdlanKhalidi & MuazFaris.

Kenali Founder Dezeek Media dengan lebih dekat.
Moh le kiter!

Nak tahu RAHSIA cara mudah untuk menguasai:

  • Blog & e-commerce website
  • Content marketing
  • Email marketing
  • Google Ads
  • Facebook
  • Instagram
  • WhatsApp

Save the Date!
SEMINAR ONLINE MARKETING LAKU KERAS
12 MAC 2016
UTC IPOH, PERAK
8.30am – 1.30pm

Hanya RM35 seorang untuk pendaftaran SEBELUM 1 Mac 2016!

Daftar segera! Kuota terhad untuk 50 orang sahaja.

Hubungi 010-316 3730 untuk daftar sekarang!

Filed under: Events