BajetKahwin v2.1 kini dirasmikan

Assalamualaikum w.b.t kepada semua pembaca.

Untuk sesiapa yang pertama kali dengar mengenai BajetKahwin, ia adalah sebuah web app ringkas untuk mengira dan menganggarkan kos kerja kahwin. Versi asalnya untuk membuat anggaran secara pantas. Selepas setahun, barulah projek BajetKahwin ni dinaiktarafkan. Versi yang terbaru ni membolehkan anda membuat kiraan yang lebih jitu dan tepat.

Lebih pantas, moden dan kemas

Kali ni aku guna sistem dan database sendiri dan tidak lagi menggunakan Parse. Lebih cepat sebab server di Malaysia. Kali ni juga masih kekal menggunakan Twitter Bootstrap supaya kelihatan lebih kemas dan cantik macam Twitter dan Facebook.

Antara features terbaru dalam versi kali ini ialah:

1. Add New Item
Anda boleh tambah perkara baru ke dalam setiap kategori. Yang asas sudah kami sediakan tapi kalau anda ada perkara lain yang nak ditambah untuk sesuaikan dengan majlis anda, bolehlah dimasukkan ke dalam senarai.

2. Harga x Kuantiti (multiplier)
Ada sesetengah item seperti door gift dan katering, anda boleh nyatakan harga kos dan bilangannya. Sistem BK akan darabkan untuk anda.
feature2

3. Paparan yang streamline (tiada lagi popup)
Anda boleh terus edit setiap item secara langsung, tiada lagi popup yang menyerabutkan.
feature1

4. Data yang selamat
Data pengguna berdaftar akan disimpan dengan selamat dalam database. Anda boleh akses dari mana-mana komputer, tablet mahupun smartphone dan tetap mendapat paparan data yang konsisten.

Versi Asas Pula
Bagi menampung kos server dan kos pembangunan app, versi asas (ataupun versi original) yang percuma tanpa pendaftaran kini telah diletakkan ruangan iklan. Diharapkan pengguna yang budiman boleh klik iklan jika rasa relevan. Kalau rasa nak beri sumbangan lebih, boleh hubungi secara terus.

Itu saja yang aku boleh kongsikan kali ini. Anda boleh daftar dan mencuba app ini secara percuma.

BajetKahwin v2.1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *