Category: Technology

Panduan menempah tiket keretapi elektrik ETS secara online

Salam.

Baru-baru ini aku telah berpeluang untuk menaiki keretapi elektrik ETS yang dikendalikan oleh KTMB. Aku bertolak dari Ipoh ke KL Sentral untuk urusan kerja.

Pihak KTMB telah menyediakan sebuah website untuk membolehkan pengguna menempah tiket secara atas talian (online). Aku pun memutuskan untuk mencuba perkhidmatan online ni sebab lebih mudah dan menjimatkan masa berbanding pergi ke stesen KTM Ipoh dan membeli di kaunter.

Website KTMB E-Ticket
(Sila bookmark jika anda juga ingin membeli tiket di masa hadapan)

ktmb-eticket-1

Pendaftaran

Anda perlu mendaftar terlebih dahulu sebelum boleh menggunakan website tersebut. Anda perlu memasukkan nama, password, email, nombor telefon dan negara (?) untuk mendaftar.

Setelah itu anda boleh login menggunakan akaun anda.

ktmb-eticket-2

Anda boleh melihat Transaction History jika anda pernah menempah tiket sebelum ini. Teruskan dengan menekan butang Reservation di bahagian menu.

Pilih destinasi, tarikh dan train (masa). Di sini mungkin tak jelas sangat pasal train. Mari saya terangkan apa pilihan yang ada.

EG05 – ETS Gold. Harga tiket RM35 sehala.
ES01 – ETS Silver. Harga tiket RM25 sehala.

Selepas pilih Coach, baru anda boleh buat pilihan kerusi (seat).

Pemilihan kerusi

ktmb-eticket-3
Pemilihan kerusi ni yang paling mengelirukan jika anda tidak mengetahui susun atur sebenar di dalam train ETS.

Kalau anda pernah menempah tiket kapal terbang, anda boleh melihat dengan jelas di mana kepala dan ekor kapal terbang serta kedudukan tandas dan pintu keluar. Tapi berlainan dengan ETS yang bagi aku tidak memberikan gambaran yang jelas kepada bakal penumpang.

Oleh itu, di sini aku dah buat diagram secara kasar atau infografik susunan kerusi di dalam ETS berdasarkan pengalaman aku.
ktm-ets-seat-infographic

Satu lagi anda perlu pastikan pilihan kerusi dan arah yang sesuai. Sebab ada sesetengah orang mungkin tak selesa duduk membelakangi arah yang dituju ataupun duduk menghadap ke belakang train. Keliru? Disebabkan susunan kerusinya ada yang menghadap ke arah utara dan ke arah selatan.

Tips: Jika anda membeli online, anda boleh perhatikan kerusi yang paling banyak merah (popular) itu ialah kerusi yang menghadap arah hadapan perjalanan. Kerusi yang biru, yang banyak kekosongan tu menghadap ke belakang.




Tandas dan kafeteria

Setiap koc ada tandas kecuali koc C. Biasanya koc C paling popular. Oleh itu ingat C ingat Cafe.
Koc yang ada tandas: A, B, D, E, F
Koc ada cafe : C

Pembayaran

Pembayaran boleh dibuat menggunakan Maybank2U dan juga kad kredit. Tapi mengikut pengalaman aku, pembayaran dengan Maybank2u tidak boleh dijalankan pada tengah malam 12am ke atas.

Cetak tiket

Pastikan anda mencetak tiket sebelum anda menaiki train ETS. Kalau rajin, anda boleh adjust supaya boleh cetak dalam sehelai A4 dan mudah dibawa dalam poket.

Sekian dahulu, selamat mencuba. Nantikan entri seterusnya mengenai pengalamanku menaiki train ETS.

Anda juga mungkin mencari: cara beli tiket ets online

Filed under: Technology, TravelTagged with: , , ,

Pengalaman dengan 10GB Umobile Broadband di rumah

umobile-10gb
Pengalaman menggunakan Umobile broadband dengan 10GB sebulan. Asalnya 5GB, tapi baru ni dia offer free lagi 5GB. Sebulan bayar RM68. Tapi ada rebat RM100, so sebulan aku cuma perlu bayar RM58 untuk 10 bulan pertama.

Perbandingan antara Vodafone (AU) vs Umobile (MY)

VodafoneUmobile
12GB – $49. 10GB – RM58
1GB – $4 1G RM5.80

Nampaknya rate di Australia lebih murah. (Secara relatif mengikut gaji tempatan)

Unlock Pocket Wifi Huawei Vodafone

vodafone-pocket-wifi
Lepas aku daftar dengan Umobile, aku cuma dapat USB modem. Rasa macam leceh kalau setiap kali nak guna kena cucuk USB kat laptop. Aku rasa lebih baik guna Pocket Wifi yang sedia ada. Cuma kena unlock. Vodafone kenakan caj $25. Okaylah tu. Kira berbaloi lah. Kalau beli yang terpakai kat Mudah pun dalam RM200.

Mujur Pocket Wifi ni masih berfungsi setelah 10 bulan terperap dalam simpanan.

Sekarang ni duduk menyewa. Unifi tak ada di kawasan ni. P1 4G pun di luar coverage. Maka, Umobile lah menjadi pilihan paling kos efektif.




Cara jimat bandwidth (Part 2)

5GB – peak hours 8 pagi – 2 pagi
5GB – off peak hours 2 pagi – 8 pagi

Mudah saja, cuma kena ubah sikit tabiat menggunakan internet ni.

Semasa waktu puncak, guna secara optimum untuk buat kerja. Semasa luar waktu puncak, aku bolehlah:

  1. Update apps di telefon
  2. Baca artikel di Flipboard – banyak juga guna data Flipboard ni ya
  3. Menonton video di Youtube
  4. Download software atau Torrent

Memang tak banyak boleh buat pun. Aku bukannya jenis stay up sampai dinihari. Paling lewat 1 pagi mesti tidur. Lepas bangun solat subuh, zikir & tilawah sikit, tinggal sejam saja dari pukul 7 hingga 8 pagi.

Itulah sebabnya aku cuma sempat buat 4 perkara tersebut dalam masa yang singkat.

Nantikan entri seterusnya, bagaimana aku set pada laptop supaya tidak bazir data.

Filed under: TechnologyTagged with: , ,

App permesejan untuk berinteraksi dengan klien

best_messaging_apps

 

Salam.

Apakah app yang selalu digunakan untuk menghantar mesej kepada klien? Antara yang popular ialah email, SMS, Whatsapp, Facebook dan pelbagai lagi.

Entahlah, tapi aku rasa kadang-kadang agak geram bila banyak sangat app ni. Senarionya macam ini.

  1. Peringkat awal projek, klien menghantar email untuk bertanyakan quotation. Nampak profesional.
  2. Kemudian, rasa lambat pula respon guna email, klien mula hantar SMS.
  3. SMS pun lambat reply, klien terus call untuk dapatkan jawapan segera.
  4. Tapi call dan SMS kena caj, klien hantar mesej melalui WhatsApp pula.
  5. Klien rasa nak berkawan di Facebook, sambung bincang pasal projek di Facebook chat.

Anda nampak tak berapa banyak app yang digunakan? Secara puratanya akan ada empat app ataupun medium. Tapi inilah yang merunsingkan aku.

Bila ada banyak medium ni, aku akan lost track, mulalah mencari-cari dalam email, SMS, Whatsapp dan pelbagai lagi bila nak rujuk hasil perbincangan.

Penyelesaiannya..

Ada tiga kaedah penyelesaian kepada masalah tersebut.

  1. Ikut rentak pelanggan. Mungkin itu apa yang aku buat sekarang, balas saja mesej tak kisah app apa pun.
  2. Cuba nasihat klien, supaya menggunakan email saja untuk urusan projek.
  3. Yang ketiga ini sedikit leceh. Aku akan ikut rentak pelanggan, tapi hasil perbincangan aku akan catatkan di dalam Evernote.

Anda pula bagaimana? Silalah berkongsi pengalaman anda menguruskan klien secara efektif.

Filed under: TechnologyTagged with: , ,

Tips berguna untuk para peserta hackathon

hackathon

Salam. Entri kali ini mengandungi tips dan panduan yang berguna jika anda ingin menyertai acara hackathon, samada sebagai pemberi idea, developer mahupun designer.

Apa itu app?

App ialah ringkasan kepada application atau aplikasi, boleh datang dalam platform website, desktop, tablet dan juga mobile. App berfungsi lebih sekadar website dimana pengguna boleh menggunanya sesuai dengan fungsi yang ditawarkan.

Jika anda seorang pemberi idea (idea person) …

Anda kena buat kerja rumah, dan pastikan idea tersebut kreatif, asli dan menarik. Kalau dah ada app yang sebegitu, fikirkan apa features yang boleh ditambah atau dikurangkan.

Panduan untuk mencari idea terbaik untuk hackathon:
Untuk mendapatkan idea yang terbaik, menurut Marcus Lara, app hendaklah berfungsi untuk menyelesaikan masalah seharian kita.

Contoh app sediada yang menyelesaikan masalah:

  • Dropbox menyelesaikan isu apabila perlu menghantar file dari satu gajet ke gajet yang lain
  • Whatsapp – menjimatkan kos untuk menghantar mesej ringkas
  • Facebook menyelesaikan masalah untuk berhubung dengan rakan-rakan kita
  • Google Maps menyelesaikan masalah untuk melihat peta dan lokasi sesuatu tempat
  • Evernote menyelesaikan masalah untuk menyimpan nota dengan cara tersusun
  • Spotify menyelesaikan masalah untuk mencari dan download lagu kegemaran kita

Ini cuma beberapa masalah dan penyelesaian oleh apps yang popular. Masih terdapat banyak lagi masalah yang kita hadapi dalam kehidupan seharian. Andalah yang perlu berfikir dan mendapatkan idea yang terbaik untuk dibangunkan menjadi sebuah app.

Jika anda tidak boleh membuat coding, anda digalakkan untuk bersifat menolong (assisting) seperti:

  • Membuat kajian atau research untuk app.
  • Menyediakan bahan-bahan rujukan.
  • Memberi sokongan moral kepada ahli pasukan.
  • Menyediakan info dan bahan-bahan untuk digunakan dalam app.
  • Menawarkan diri untuk bekerja dalam kumpulan sebaik mungkin.
  • Mengambil tahu tentang teknologi yang biasa ada dalam web atau mobile seperti geolocation dan sebagainya.

Jika anda seorang developer…

  • Kenalpasti apakah teknologi yang ada serta API yang boleh dimanfaatkan untuk buat app dengan pantas.
  • Jangan malu dan segan untuk bertanya kepada pakar. Mereka sedia untuk membantu anda.
  • Pastikan ada UI designer dalam kumpulan anda supaya app anda kelihatan cantik dan kemas.
  • Bawa aksesori yang sesuai supaya anda selesa bekerja seperti laptop stand & mouse.
  • Kalau tak tahan sejuk, bawa jaket atau sweater.
  • Bawa bantal jika anda tertidur. Kalau bawa sleeping bag macam keterlaluan pula.
  • Bawa toiletries supaya kelihatan kemas sebelum presentation.

Jika anda seorang front-end developer atau designer…

Hampir sama seperti developer, cuma anda hanya perlu fokus dengan kerja rekabentuk;

  • Lakarkan idea dan terus buat layout mockup
  • Siapkan design logo dari awal
  • Buat mockup dengan Photoshop ataupun UI Kit yang sediada untuk website ataupun mobile app

Rasanya itu saja yang aku boleh senaraikan berdasarkan pengalaman baru-baru ini.

Jika anda ada tips lain, sila kongsikan di ruangan komen.

Filed under: TechnologyTagged with: , ,

Pengalaman menyertai ‘hackathon’ Malaysia Developers’ Day 2013

Salam.

Pada minggu lepas, aku berkesempatan untuk menyertai sebuah program anjuran Suruhanjaya Multimedia dan Komunikasi Malaysia (SKMM) dan AT&T (dari Amerika Syarikat) iaitu Malaysia Developers’ Day.

Kebetulan aku ada belek akhbar The Star yang memaparkan artikel berkaitan, kalau tak mungkin aku tak berpeluang untuk sertai acara ini.

Antara objektif program ini dianjurkan adalah untuk mencungkil bakat developers di Malaysia untuk membangunkan mobile apps yang menarik dan canggih dalam masa 24 jam. Hadiah tempat pertama ialah USD10,000 diikuti tempat kedua USD3,000 dan tempat ketiga USD1,000.

Program bermula

Aku mendaftar sebagai front-end developer ditemani Ammar, sebagai back-end developer. Selepas sesi ‘Lightning Talk’ oleh En. Marcus Lara, wakil juri dari US, sesi ‘Hackathon’ bermula jam 2pm.

Bermula dari pagi, peserta dianjurkan untuk berkenalan antara satu sama lain disamping membina rangkaian. Khususnya untuk peserta yang datang dengan membawa idea, mereka perlu mencari developer yang boleh realisasikan idea mereka.

Kalau nak ikutkan semangat hackathon sejati, peserta digalakkan untuk berjaga malam dan buat coding sampai siap. Tapi mungkin tidak bagi aku. Mujur rumah dekat, jadi aku pulang ke rumah jam 1230 tengah malam setelah seharian bertungkus lumus di situ. Bagi aku lebih baik dapat rehat yang cukup dan sambung bekerja di awal pagi dalam keadaan yang segar.

hackathon-malaysia-2013Gambar kredit SKMM.

Pemenang

Sekalung tahniah diucapkan kepada para pemenang. Tempat pertama dimenangi oleh pembangun app Perks, yang menggunakan API foursquare untuk mendapatkan tawaran berhampiran.

Tempat kedua, app Speed Pronto yang membolehkan pengguna mengesan kelajuan bas yang dinaiki dan menghantar laporan kepada pihak berwajib. Manakala tempat ketiga, app Shoutout dibangunkan sebagai sebuah platform promosi kedai kepada para pengguna berhampiran.

Pengajaran

Walaupun tak menang, banyak yang telah kami perolehi sepanjang mengikuti program ini. Antaranya ialah :

  • Peluang untuk membina networking dengan individu dalam industri mobile apps
  • Belajar sesuatu yang baru, seperti platform dan teknologi yang boleh digunakan untuk buat app
  • Mengetahui idea app yang kreatif dan berpotensi untuk pergi jauh
  • Kita kena berlapang dada dan menerima pendapat orang lain, jika idea tidak diterima
  • Menikmati makanan hotel yang sedap serta menggunakan internet yang pantas (purata 13Mbps)

Rasanya setakat itu dahulu, nantikan entri berikutnya berkaitan tips dan panduan jika anda ingin menyertai hackathon

Filed under: TechnologyTagged with: , , ,